Totalna paranoja… Francuski reditelj promenio ime filma, jer slovo “Z” asocira na Putina

0
378
Oglasi
Z COMME Z, screenshot
Z COMME Z, screenshot

Francuski reditelj Mišel Azanavicijus promenio je naslov svog filma koji je prvobitno nazvao “Z”, da se ne bi poistovetilo sa slovom “Z” koje je postalo simbol podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu.

– S obzirom na simboličku težinu slova ‘Z’ od početka rata u Ukrajini i na zahtev ukrajinskih reditelja, rešio sam da promenim naslov svog filma – naveo je Azanavicijus u saopštenju, dobitnik Oskara za film “Umetnik”.

VERAN VELIKOM VLADIMIRU… STIVEN SIGAL PROSLAVIO ROĐENDAN U MOSKVI, U DRUŠTVU PUTINOVIH PRIJATELJA

– Taj naslov je možda bio simpatičan kad smo završili film pre nekoliko meseci, a više uopšte nije i ne mogu ga zadržati. Moj film je napravljen da donese veselje i ni u kom slučaju ne bih želeo da se ni izbliza ni izdaleka poveže sa ovim ratom – dodao je francuski reditelj.

DEPARDJE SE OKRENUO PROTIV PUTINA: RUSKI NAROD NIJE ODGOVORAN ZA NJEGOVE LUDE ISPADE…

On je istakao da je vrlo srećan da može promeni taj naslov i na taj način da označi svoju potpunu podršku ukrajinskom narodu.

Film će se sada zvati “Rez” (Coupez), a radi se o komediji o snimanju filma o zombijima sa francuskim glumcima Berenis Bežo i Romenom Durisom u glavnim ulogama.

Film će biti prikazan 17. maja na otvaranju 75. izdanja međunarodnog filmskog festivala u Kanu, i istog dana će izaći u bioskopskim salama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime