Kralja poručuje: Ljubav, ne strah… Gitarista Pipsa i Majki predstavio svoj prvi samostalni album

0
394
Oglasi
Kralja - Ljubav, Ne Strah, cover
Kralja – Ljubav, Ne Strah, cover

Jedan od najpoznatijih rock gitarista regiona, Alen Kraljić – Kralja posle četiri objavljena singla (“Molitva Brata Kvarta”, “Šeke, Šeke”, “Malena 2020” i “Taj bicikl”) konačno je predstavio i svoj prvi samostalni album “Ljubav, ne strah”.

Kralju znamo kao jednog od osnivača čuvenog zagrebačkog sastava Pips Chips and Videoclips, nekadašnjeg gitaristu Majki i kao frontmena popularnih The Miceks, a od 2019. sa svojim istoimenim projektom “Kralja” predstavio se kao pravo osveženje na muzičkohj sceni regiona.

Kralja je autor muzike i teksta svih pesama, takođe je odsvirao i gotovo sve instrumente prisutne na albumu a zaslužan je kako za aranžmane tako i za kompletnu audio produkciju.

Na pesmi “Pronađi me” kao vokal i koautor teksta pojavljuje se riječka kantautorka Mirna Škrgatić. “Iluzija” i “Da li u ovoj zgradi postoji kućni red” na bas gitari ugošćuju poznatog basistu Krešimira Kaštelana (člana grupe Crvena Jabuka), dok su u službi pratećih vokala na pesmi “Kako si” članovi zagrebačkog sastava Široke Ulice – Borna Ocvirk i Filip Komadina.

Takođe, za pesmu “Iluzija” snimljen i video spot, u režiji Ive Plavšić, dok su snimatelji spota bili Mislav Petek i Bruno Radovanić.

Vizuelno rešenje ovog izdanja realizovao je Dinko Čvorić – Doringo a album je objavljen za izdavačku kuću Hitchtone Music & Promotion iz Zagreba.

U Kraljinim rifovima i gitarskim deonicama, kojima je prožet ovaj album, svakako postoje tragovi jednog sad već davnog rock vremena našeg područja, ali njegov jedinstven autorski potpis neupitno ga svrstava u sam vrh aktuelne rock scene.

Pogledajte spot za “Iluziju”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime