Tom Henks prodaje svoju “peglicu” na aukciji… Biće to najskuplje plaćen Fiat 126p u istoriji

0
741
Oglasi
Tom Henks i njegova "peglica"/Photo: printscreen
Tom Henks i njegova “peglica”/Photo: printscreen

Tom Henks je na aukciji oglasio svoj automobil iz 1974, Fiat 126p popularno zvan “peglica”. Glumac će dobijeni novac donirati za finansiranje kampanje humanitarne kampanje Hidden Heroes. Trenutna ponuda je 57.000 dolara, što je verojatno više nego što je iko ikada platio za Fiat 126p.

Glumac Tom Henks još jednom je pokazao da je jedan od najhumanijih glumaca Hollywooda. Ne samo da je njegova dobrota učinila da mu je Poljska poklonila jedan od najslađih evropskih automobila koji je ikada došao iz dizajnerske kuće Stellantis, već ga Henks prodaje na aukciji – u dobrotvorne svrhe. Reč je Fiatu 126p, poljskoj verziji Fiata 126, popularne – peglice.

Tom Henks i njegova "peglica"/Photo: printscreen
Tom Henks i njegova “peglica”/Photo: printscreen

Kada je Poljakinja vidjela selfije koje je Tom Henks objavljivao s Fiatima 126p u Budimpešti, u kojoj je tada radio, odlučila da mu pokloni jedan, a njeni sugrađani iz poljskog grada Bielsko-Biała takođe su se uključili kako bi se to ostvarilo. Tako je glumac za rođendan postao vlasnik jednog restauriranog primerka vozila iz 1974. Kada mu je Monika Jaskolska poklonila automobil, Henks nije skrivao svoju sreću, čak je donirao novac bolnici u kojoj je Jaskolska radila.

TOM HENKS ODABRAO “NAJBOLJEG GLUMCA GENERACIJE”: ON JE NAŠ BRANDO, NIKOLSON, OLIVIJE… SVAKA SCENA S NJIM JE ČES GLUME

Mali automobil ima pravougaona prednja svetla s crnim kućištem, hromirane odbojnike, retrovizor na strani vozača. Svetla za slučaj opasnosti i žmigavci su takođe funkcionalni. Ono što ovaj automobil čini posebnim je oznaka “Bielsko-Biała za Tom Hanksa”.

Tom Henks i njegova "peglica"/Photo: printscreen
Tom Henks i njegova “peglica”/Photo: printscreen

Ovaj prilično poseban Fiat 126p je na prodaju, a nudi ga prodavac u Kaliforniji u ime stvarnog vlasnika, Toma Henksa. Srećni kupac će dobiti auto s vozačkim rukavicama i servisnom knjižicom. Pun iznos od prodaje ići će za Fondaciju Elizabeth Dole i njenu kampanju Hidden Heroes, neprofitnu organizaciju kojom  predsedava Tom Hanks. Oraganizacija pruža resurse i podršku vojnim porodicama – supružnicima, roditeljima i drugim bliskim osobama koje se brinu za ranjene pripadnike vojske ili veterane kod kuće.

TOM HENKS ODBIO DA LETI U SVEMIR: TO JE LET KOJI TRAJE OTPRILIKE 12 MINUTA? PA NISAM LUD DA BEZOSU ZA TO PLATIM 28 MILIONA DOLARA…

Trenutna ponuda na aukciji iznosi 57.000 dolara, što je verovatno više nego što je iko ikada platio za Fiat 126p. Za one koji su zainteresovani za posedovanje cool delića automobilske istorije, s vezom sa slavnim osobama, ovo je izvrsna prilika.

HL/Izvor: miss7.24sata.hr/bringatrailer.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime