Tom Henks odabrao “najboljeg glumca generacije”: On je naš Brando, Nikolson, Olivije… svaka scena s njim je čes glume

0
116
Tom Henks/Photo: YouTube printscreen
Tom Henks/Photo: YouTube printscreen

Nije baš kontroverzna izjava reći da je Tom Henks jedan od najvećih živih glumaca, a o njegovom talentu govori i puna polica nagrada. Još u vreme njegovog prvog osvojenog Oskara za Filadelfiju bilo je jasno da je Henks sjajan, ali kada on razmišlja o tom filmu, ne može da ne pomene Denzela Vošingtona.

TOM HENKS OTKRIO KOJA SU MU TRI OMILJENA FILMA U KOJIMA JE GLUMIO… IZBOR JE KRALJNJE NEOBIČAN

Uoči objavljivanja filmske adaptacije drame Vilijama Šekspira “Magbetova tragedija” koju je pisao i režirao Džoel Koen, a u kojoj se pojavljuje upravo Vošington, njegov kolega Tom Henks je govorio o tome šta je naučio gledajući Denzela dok je glumio, a on samo sedeo pored njega. To iskustvo je nazvao “časom glume”.

– Sedeo sam pored njega tri nedelje snimajući suđenje. Nisam imao dijalog. Bio je to triler jednog časa glume. On ne prati nikakva pravila, već sledi trenutak. Scena jedan na jedan sa njim je teška igra – on vas podstiče da budete u toku i tera vas da uradite više – rekao je Henks.

TOM HENKS ODBIO DA LETI U SVEMIR: TO JE LET KOJI TRAJE OTPRILIKE 12 MINUTA? PA NISAM LUD DA BEZOSU ZA TO PLATIM 28 MILIONA DOLARA…

“Filadelfija” prati lik Toma Henksa, koji podnosi tužbu protiv svog bivšeg poslodavca nakon što je otpušten zbog toga što je homoseksualac i zaražen HIV-om. Denzel Vošington je advokat angažovan da se bori u njegovo ime. Tom Henks je bio onaj koji je osvojio Oskara u Filadelfiji, ali kaže da je naučio dosta radeći sa Denzelom Vošingtonom, ali i samo gledajući ga.

SVI VEĆ PRIČAJU DA JE OVAJ FILM SA DENZELOM VOŠINGTONOM PRVI FAVORIT ZA OSKARA… POGLEDAJTE TREJLER

Međutim, Tom Henks ide korak dalje pa Denzela naziva najvećim glumcem našeg doba, upoređujući ga sa Brandom ili ser Lorensom Olivijeom. Ipak, iako je Vošington najbolji, on je takođe prošao kroz teške periode baveći se glumom, što je njemu i Henksu bilo zajedničko.

– On je naš Brando, Nikolson, Olivije. I, kao i ja, krade kancelarijski materijal i sveske iz sobe za presvlačenje sa seta. Razgovarali smo o našim danima u Njujorku kao glumci bez novca – otprilike istih godina, vršnjaci, koji pokušavaju da nauče zanat i dobiju posao. Primetio sam da smo bili u istoj situaciji u isto vreme. ‘Da’, rekao je. ‘Ali ti si mogao da uhvatiš taksi na Menhetnu’ – ispričao je Henks.

HL/Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime