To nije mala moć… Točak se oglasio posle playliste Patrijarha Porfirija na kojoj je i “Šumadijski bluz”

0
374
Oglasi
Patrijarh Porfirije i R.M. Točak/photo: sceenshot/headliner
Patrijarh Porfirije i R.M. Točak/photo: sceenshot/headliner

Vest da je Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije kao jednu od pesama sa svoje liste najdražih pop i rok kompozicija izdvojio “Šumadijski bluz”, kragujevačke rok grupe Smak, koju sluša kad je, kako je rekao, u bezizlazu, kratko je prokomentarisao čuveni gitarista i kompozitor Radomir Mihailović Točak.

– Pa to je velika čast – rekao je za Novosti Točak. – Priznajem da već neko vreme slabo pratim medije, tako da nisam znao da smo privilegovani činjenicom da nas gospodin Porfirije rado sluša. To je zaista velika stvar.

PATRIJARH PORFIRIJE OTKRIO ROKERSKU STRANU SVOJE LIČNOSTI: OD DILANA, KOENA I ZEPPELINA DO CANETA I IDOLA, OVO JE NJEGOVH 10 OMILJENIH PESAMA

Legendarni Točak rekao je da nije imao prilike da lično upozna patrijarha, ali da su se sretali i da bi svakako voleo da mu se zahvali na tome što je “Šumadijski bluz” izdvojio kao jednu od posebnih pesama.

– Ako jedan patrijarh kaže da mu neka pesma pomaže kada naiđe na problem, onda verujem da to nije mala moć – naglasio je Točak.

TAKO ŠUMADIJA PEVA… KAD TOČAK SVIRA: SMAK NAM U KRAGUJEVCU POKLONIO SVOJU ROKENROL MAGIJU (FOTOREPORTAŽA)

Da podsetimo, poglavar SPC predstavio je na “dvestadvojci” izbor od deset pop i rok pesama koje za njega imaju posebnu simboliku.

On je predstavio izbor od deset, odnosno 11 pop i rok pesama koje su obeležile njegovu mladost i danas za njega imaju posebnu simboliku.

Poslušajte još jednom “Šumadijski bluz”:

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime