“Thriller” Majkla Džeksona više nije najprodavaniji album ikada u Americi… Šta mislite, ko je skinuo kralja s trona?

1
288
Oglasi
Eagles/ Photo: Facebook @EaglesBand
Eagles/ Photo: Facebook @EaglesBand

Neočekivani preokret (kao da su preokreti, inače, očekiviani) na listama najprodavanijih albuma svih vremena se dogodio u SAD. Na prvom mestu dugo je bio “Thriller“ Majka Džeksona (koji je i dalje sa svojih 47 miliona prodatih albuma prvi u svetskoj prodaji). A sada su u Americi prvo mesto preuzeli The Eagles, sa “Their Greatest Hits 1971-1975” izdatim davne 1976. godine – izveštava RIAA (Recording Industry Association Of America).

The Eaglesi su ovaj album na američkom tlu prodali u 38 miliona kopija dok ih Džeksonov “Thriller” sledi s 33 miliona prodazih kopija. Na trećem mestu su opet The Eagles, sa “Hotel California” prodatim u 26 miliona kopija.

– Čestitke The Eaglesima, koji su prvim i trećim mestom najprodavanijih albuma u SAD potvrdili da su čudotvorci stvaranja i snimanja u istoriji muzike – izjavio je Keri Šerman, šef RIAA. – Oba impresivna albuma ne samo da su odolela zubu vremena, već su vremenom stekli popularnost i dobili mnoga priznanja, kao i sami Eaglesi – dodao je.

https://www.youtube.com/watch?v=S9MeTn1i72g

Član The Eaglesa Don Henli je izjavio da su zahvalni svojim porodicama, menadžmentu, ljudima koji rade s njima, radio stanicama, a najviše vernim obožavaocima koji su s njima 46 godina. The Eagles – Don Henli, Džo Volš i Timoti B. Šmit, s Dikonom Frejom i Vinsom Gilom su trenutno na turneji po Americi.

https://www.youtube.com/watch?v=Ez_AIjYwQVM

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime