“The Wayfaring Stranger”, ili kako su Vrane Kamene muzikom obojile film “Povratak”

0
372
Oglasi
Povratak/ Photo: youtube.com printscreen
Povratak/ Photo: youtube.com printscreen

Pesma beogradskog rok sastava Vrane Kamene našla se na saundtraku za novi film Predraga Jakšića “Povratak” čija je premijera održana 21. februara u Sava Centru.

Iako bend po prvi put učestvuje u jednom ovakvom projektu kada čujete pesmu “The Wayfaring Stranger” imate utisak kao da je stvorena za film… ili je film kao stvoren za nju.

[infobox title=’Čuvari garažne rok tradicije’]

Vrane kamene/Photo: facebook@Official profile at VRANE KAMENE
Vrane kamene/Photo: facebook@Official profile at VRANE KAMENE

Vrane Kamene su garažni rok bend iz Beograda i aktivno sviraju od 2012. godine. Prema njihovim rečima, trude se da na što prostiji način “ispričaju” svoju priču ljudima i nije im cilj bilo kakva publika, već pažljivi slušaoci i aktivni učesnici. Žanr kojem pripadaju nije jednostavno definisati, ali angažovani tekstovi i čvrsti gitarski rifovi, kao esencija rokenrola, u svakoj su njihovoj pesmi. Posle velikog broja koncerata, 2015. objavili su album “Svih ovih godina“, kao digitalno izdanje za izdavačku kući Lampshade Media. Na polici u svojoj “garaži” već imaju i  nagrade radija Beograd 202 – za najbolji debi album 2015, drugo mesto za singl godine 2016. za pesmu “U mraku mrak”, jedan su od tri pobednička benda u prvom Tv takmičenju Bunt rok festivala kao i trećeplasirani bend na takmicenju Woodbangers magazina iz Kalifornije… I da… da ne zaboravimo najvažnije… Vrane Kamene su: Alekasandar Pejičić (vokal), Miloš Denić (solo gitara), Marijana Jelić (ritam gitara), Nebojša Banaj (bas gitara) i Aleksandar Todosijević (bubnjevi).[/infobox]

Numera “The Wayfaring Stranger” otvara i zatvara “Povratak” koji je okupio na jednom mestu glumce iz Srbije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država.

Glavnu ulogu u filmu tumači Lazar Rokvud, kanadski glumac srpskog porekla, kome je ovo ujedno i prva uloga na srpskom jeziku, dok ostale uloge igraju holivudski velikani Džon Sevidž, Majkl Pare, Nik Mankuso, kao i Dubravka Mijatović i pokojni Milorad Mandić Manda, kome je ovo bio i poslednji film.

HL

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime