Vreme da se “zatvara radnja”… The Eagles najavili “The Long Goodbye” oproštajnu turneju

0
193
The Eagles/Photo: promo
Oglasi

Članovi američke grupe The Eagles najavili su da će koncertom 7. septembra u njujorškoj dvorani Madison Square Garden početi svoju oproštajnu turneju nazvanu “The Long Goodbye”.

“The Eagles su imali čudesnu 52-godišnju odiseju, nastupajući za ljude širom sveta, održavajući muziku živom, uprkos tragičnim gubicima… Naš put je trajao duže nego što smo mogli da zamislimo. Ali sve ima svoje vreme, a sada je vreme da zatvorimo krug”, saopštio je sastav koji predvodi bubnjar i pevač Don Henli.

Pevač Eaglesa objasnio zašto bend više neće snimati nove pesme: To nikog ne zanima, ljudi samo hoće da čuju “Hotel California”…

Za sada su najavljeni koncerti u 12 gradova Severne Amerike, od septembra do novembra, među kojima su Boston, Denver i Atlanta, a iz benda su naveli da je oproštajna turneja još uvek u fazi planiranja, jer će u zavisnosti od potražnje za ulaznicama zakazivati dvorane za više večeri ili se vraćati u iste gradove.

“Ovo je naša labudova pesma, ali muzika ide dalje”, saopštio je sastav poznat po kantri uticaju, izuzetno tiražnim albumima i brojnim hitovima kao što su “Hotel California”, “Take It Easy”, “Wichey Woman”, “Lyin’ Eyes”, “Desperado” i “Take It To the Limit”.

Eagles tuže “Hotel California” iz Meksika: Nismo na njih mislili, a oni zarađuju na našem hitu!

The Eagles su osnovali 1971. godine u Los Anđelesu Henli, gitaristi Glen Frej (1948-2016) i Berni Lidon, kao i basista Rendi Majsner.

Naknadno, bendu su se pridružili gitarista Don Felder, a nakon odlaska Lidona Džo Volš, dok je Majsnera zamenio Timoti B. Šmit.

The Eagles su se razišli 1980. godine, a okupili su se 1994. da bi nekoliko godina kasnije Felder bio otpušten, a Frej je preminuo 2016.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime