Home»Life Story»Eagles tuže “Hotel California” iz Meksika: Nismo na njih mislili, a oni zarađuju na našem hitu!

Eagles tuže “Hotel California” iz Meksika: Nismo na njih mislili, a oni zarađuju na našem hitu!

3
Shares
Pinterest Google+
Eagles/ Photo: Facebook @EaglesBand
Eagles/ Photo: Facebook @EaglesBand

Grupa Eagles tužila je hotel po imenu “Hotel California” iz grada Todos Santos u Meksiku jer, kako se navodi u tužbi, vlasnici hotela navode svoje goste da veruju kako je baš taj hotel poslužio kao inspiracija za istoimenu pesmu benda i da na osnovu toga profitiraju.

Grupa traži da se hotel odrekne imena i koristi od prodaje proizvoda sa oznakom “Hotel California”, što je naziv njihovog najvećeg hita.

Bend je više puta davao objašnjenje da je pesma metafora za obećanja i zamke “američkog sna” a ne omaž nekom određenom hotelu.

Hotel California/ Photo: Facebook @hotelcalifornia
Hotel California/ Photo: Facebook @hotelcalifornia

Meksički “Hotel California” koji se nalazi na obali Pacifika, otvoren je 1950. (pesma je objavljena 1976.) i tokom godina više puta mu je menjan naziv da bi 2001. ponovno postao “Hotel California”, navodi se u tužbi podnetoj federalnom sudu u Los Anđelesu.

Članovi benda Eagles tvrde da vlasnici hotela, kanadski par Debi i Džon Stjuart, privlače goste navodnom vezom hotela sa pesmom.

U tužbi se navodi i da “ljudi koji posete hotel i kupuju proizvode optuženih se vraćaju u SAD i drugima govore kako su posetili “Hotel California” koji su Iglsi proslavili”.

Previous post

The Frajle promocijom albuma "Ljubav na dar" u Tranzit Baru proslavile osmi rođendan

Next post

Iskaz se "iskazivao" po belom svetu, a turneju završaju 5. maja u beogradskom Rokanju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *