The Doors prodali prava na brendiranje, katalog, mastere, prihode… Kupac kaže da je reč o “monumentalnoj akviziciji”

0
459
The Doors/Photo: Wikipedia.org
Oglasi

Primary Wave Music stekao prava na izdavački katalog The Doorsa, master snimke, zaštitne znakove, opcije prodaje, pa čak i prihode, u onome što je ovaj publisher nazvao “monumentalnom akvizicijom”. Nasleđe benda i dalje će nadzirati dugogodišnji menadžer Džef Jampol.

Kako je kanta za smeće odigrala ključnu ulogu u odluci da legendarni film “Apocalypse Now” počne uz “The End” The Doorsa

Kako prenosi Rolling Stone, akvizicija pokriva samo prava koja je prethodno posedovao gitarista Robi Kriger i naslednici prava pokojnog klavijaturiste Reja Manzareka. Iznosi za prava pokojnog frontmena Džima Morrsona i bubnjara Džona Densmora nisu uračunata u prodaju. U tom smislu, Primary Wave još nije otkrio koliko su platili za navedena prava.

“Ja sam zvezda padalica, tako ja sebe vidim, Rej”… Razgovor Džima Morisona i Reja Manzareka koji je nagovestio sve

U izjavi, Kriger je pozdravio akviziciju:

– Posle 58 godina, i najčarobnijih vremena, odlučio sam da prodam svoj udeo The Doorsa Primary Waveu – rekao je. – Ovo će mi omogućiti da pomognem mnogim dobrotvornim organizacijama u kojima sam učesvovao, kao i nekim novim. Znam da Primary Wave brine o muzici, umetnosti i o pomaganju da nasleđe pređe na još viđi nivo. Naš dugogodišnji menadžer Džef Jampol i dalje će štititi našu ostavštinu u partnerstvu s Primary Waveom, tako da sam zadovoljan i srećan sam s budućnošću The Doorsa.

Bez Morisona ne bi bilo kultnog benda, ali da li bi ga bilo bez ovog momka…? 10 hitova The Doors s prepoznatljivim pečatom Reja Manzareka

Čini se da su Manzarekovi interesi takođe uzeti u obzir, kao što je njegova udovica Doroti rekla u svojoj izjavi:

– Rej i ja proveli smo puno vremena razgovarajući o budućnosti ostavštine The Doorsa i kako se nositi sa stvarima pošto je ‘napustio ovaj avion’. Naša  porodica je strpljivo radila na pronalaženju pravih partnera koji će nastaviti Rejeve celoživotne napore u zaštiti i promovisanju njegove umetnosti, a sada smo srećni što smo konačno postigli dogovor s Primary Waveom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime