“The Collected Works of Jim Morrison” stižu u junu… a u njima sve što je kultni lider Doorsa ikada napisao

0
332
Oglasi
Džim Morison/Photo: YouTube printscreen
Džim Morison/Photo: YouTube printscreen

“The Collected Works of Jim Morrison”, odnosno sabrana dela Džima Morisona sadržavaće nesnimljene tekstove, isečke iz rukom napisanih beleški i još mnogo toga od pokojnog frontmena Doorsa.

Bez Morisona ne bi bilo kultnog benda, ali da li bi ga bilo bez ovog momka…? 10 hitova The Doors s prepoznatljivim pečatom Reja Manzareka

U nekom trenutku pre svoje smrti u julu 1971. godine, Džim Morison napisao je dokument pod naslovom “Plan za knjigu”, u kome je izložio svoja razmišljanja o zbirci poezije, tekstova i drugih svojih dela. Sada, 50 godina posle njegove smrti i izdavanja njegovog poslednjeg albuma s Doorsima, taj nacrt ostvaruje se u onome što obećava da će biti najopsežnija zbirka njegovog stvaralaštva do danas.

CENA DOBRE ULOGE… Val Kilmer bio na na terapiji da bi se “skinuo” s lika Džima Morisona

“The Collected Works of Jim Morrison” će biti objavljena 8. juna od strane Harper Collinsa. Na gotovo 600 stranica, knjiga – sastavljena u saradnji s Jima Morrison Estate – okuplja većinu njegovih prethodno objavljenih dela, od tekstova pesama do poezije (“Horse Latitudes,” “The Celebration of the Lizard”), kao i u celosti posthumno objavljenih zbirki “Wilderness” i “The American Night”.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime