Home»Film»CENA DOBRE ULOGE… Val Kilmer bio na na terapiji da bi se “skinuo” s lika Džima Morisona

CENA DOBRE ULOGE… Val Kilmer bio na na terapiji da bi se “skinuo” s lika Džima Morisona

4
Shares
Pinterest Google+
Val Kilmer, The Doors/Photo: printscreen
Val Kilmer, The Doors/Photo: printscreen
The Doors/Promo
The Doors/Promo

Nije redak slučaj da se glumci potpuno užive u filmske uloge koje su im dodeljene, pa se dešava da ostanu “u liku” i pošto se kamere ugase, da bi tokom snimanja bili što bliži originalu. Dovoljno je setiti se svih priča o Hitu Ledžeru, koji je baš zbog opsesije svojim likom Džokera iz filma “The Dark Knight” izneo ovu ulogu na maestralan način.

Ništa manje dobra nije bila ni rola Vala Kilmera u filmu “The Doors” Olivera Stouna, u kojem je tumačio glavnu ulogu. Naravno, lik legendarnog Džima Morisona.

Sve je počelo godinu dana pre nego što su kamere uopšte počele da snimaju – Kilmer se oblačio kao Morison, slušao njegovu muziku i istraživao njegov način govora. Glumac je praktično živeo kao slavni Kralj Guštera. Kilmer je naučio 50 pesama iz opusa grupe The Doors i pažljivo je proučavao Morisonove manire, kako bi mogao da ih “skine” do perfekcije. Naravno, sve ovo je na kraju dovelo do neverovatne uloge koju svi pamtimo, iako sam film nije izazvao toliko oduševljenja, barem ne u širim krugovima.

Ipak, postojala je i određena cena ovog uspeha. Naime, pošto je završio sa snimanjem filma, Kilmer je na kraju morao da ide na terapiju, jer nije mogao da izađe iz lika koji je tumačio.


Na servisu Reddit, koji je dom svih iznenađujućih i neočekivanih stvari, Kilmer je podelio “tipičnu probu za pripremu filma ‘The Doors’ u klubu Whiskey A Go Go”. Kratak snimak prikazuje Kilmera i njegove kolege iz benda kako se pripremaju za scenu vežbajući hit “L.A. Woman”.

– Radio sam naporno da se rešim svojih manira i pokušavam da dobijem one koje je Kralj Guštera imao – kazao je Kilmer.

Priča o bendu je priča o čoveku...

Džim Morison/Photo: YouTube printscreen
Džim Morison/Photo: YouTube printscreen

Za one koji nisu dovoljno upoznati sa ovim delom, o kojem su mišljenja ozbiljno podeljena, film “The Doors” prati period od nastanka benda sve do smrti frontmena Džima Morisona 1971. godine u 27. godini. Džim je poznat i kao jedan od članova “Kluba 27” – slavnih koji su završili život u kobnoj 27. godini, a sahranjen je na groblju Per Lašez u Parizu, koje i dan-danas svakodnevno obilaze gomile fanova. Film se bavi i njegovom zavisnošću od alkohola, načinom života, kao i njegovom vezom sa Pamelom Kurson.

Neko od Reddit korisnika je zatim komentarisao da je, kada je gledao film, zamenio Kilmera za samog Morisona, zbog preciznosti njegovog portretisanja pokojnog rokera.

– Do danas mi još uvijek nije jasno kako to da viđam ljude sa tetovažom mene kako ga glumim, a da ne znaju da to nije Džim. Događa se mnogo češće nego što mislite – odgovorio je Kilmer.

HL

Previous post

A SAD NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE... Muse predstavili video-spot koji se menja svakog dana

Next post

Najduža zima usred najvrelijeg leta... Britanski goth metal velikani Paradise Lost imaju novi stvar

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *