“The Attic”… Bend Soulcase predstavio debi singl i najavio EP

0
325
Oglasi
Soulcase/ Photo: Promo
Soulcase/ Photo: Promo

Novoosnovani riječki alt rock bend Soulcase predstavio je debitantski singl “The Attic” kojim najavljuje predstojeće EP izdanje pod nazivom “Devour”.

“The Attic” objedinjuje osećaje melankolije i nostalgije, a prožet je žestokim gitarskim rifovima i pevljivim melodijama.

Pesma govori o zaglavljenosti u prošlosti, kao čestom problemu ljudske psihe, a posvećena je prošlim vremenima i ljudima koji više nisu sa nama.

Lyric video za pesmu je od danas, 30. aprila dostupan na YouTubeu, kao i na svim streaming platformama.

Singl i ostatak EP-a snimani i miksovani u studiju G.I.S. uz producenta Mateja Zeca, dok je mastering odradio legendarni Ted Jensen u poznatom Sterling Sound studiju u Nešvilu (SAD).

The Attic, cover/ Photo: Promo
The Attic, cover/ Photo: Promo

Soulcase je alt rock sastav iz Rijeke koji je počeo s radom 2019. godine, kada je grupa prijatelja odlučila da započne novo poglavlje na svom kreativnom putu. Odlučni u stvaranju sopstvenog autentičnog zvuka, počeli su sa stvaranjem muzike, a vremenom nastajele su i prve pesme.

Osnovna inspiracija za Soulcase dolazi iz sopstvenih života članova benda, a muzika odražava njihova  osećanja, razmišljanja, strahove, odnose i sumnje.

Na njihov zvuk i tekstove snažno utiču blisko povezane umetničke forme kao što su film i književnosti. Kombinacijom mračnih i žestokih rifova kao i upečatljivih i pevljivih melodija, Soulcase stvara jednostavnu, ali neophodnu formulu za povezivanje slušaoca sa izvornim emocijama i atmosferom koje njihove pesme prenose.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime