Ted Nudžent protiv Nila Janga: On je naduvano đubre pilećeg mozga… totalna propalica

0
323
Oglasi
Ted Nudžent, Nil Jang/Photo: wikipedia.org
Ted Nudžent, Nil Jang/Photo: wikipedia.org

Kontroverzni desničarski roker Ted Nudžent progovorio je o odluci Nila janga da napusti Spotify, nazvavši ga i “potpunom propalicom”.

Jang je prošlog meseca tražio da se ukloni njegova muzika sa Spotifyja zbog širenja dezinformacija o koronavirusu preko “Joe Rogan Experience” podcasta.

Pridružila mu se Džoni Mičel koja je takođe najavila da će povući svoju diskografiju sa Spotifyja zbog ponašanja oko dezinformacija o vakcinama, kao i Jangove bivši kolege iz benda Crosby, Stills & Nash, komičar Stjuart Li, gitarista Crazy Horse i E Street Banda Nils Lofgren, kultni alternativni rockeri Failure i mnogi drugi.

Nudžent je govoreći u svojoj emisiji “Friday Free For All” na The Nightly Nuge u petak rekao:

– Pa, Nil Jang, Bog ga blagoslovio. Siguran sam da ima mnogo ljudi koji cene kreativnost Nila Janga i njegove talente i njegovo stvaranje prelepe muzike za one koji vole tu vrstu muzike. Nisam veliki obožavalac. Slučajno znam da ima puno duše… Ali sad kad sam ga pohvalio za sve pozitivno moram reći da je tip potpuna propalica – rekao je Nudžent i nastavio:

– Ako ste tokom svog života eksperimentisali s toliko hemikalija koje menjaju um, tada možete s ponosom da tvrdite u jednom trenutku da bi trebalo da se ljuljate u slobodnom svetu, ali onda u sledećem trenutku svedočite suprotnom ponašanju koje podržava sve što je Džo Rogan govorio, što sam i ja govorio. Istina, logika, zdrav razum, neosporni dokazi koji to potkrepljuju. Nas krive za za dezinformacije, dok zapravo to naduvani đubre pilećeg mozga isporučuje dezinformacije. Ovo je smešan trenutak jer je on postavio ultimatum Spotifyju i rekao: ‘Ako ne skinete Džoa Rogana sa Spotifyja, onda morate da skinete moju muziku sa Spotifyja.’ To je prilično laka odluka, Nil. Hvala što si je učinio tako jednostavnom, adio drkadžijo.

Sličnim rečima je potom izvređao i Džoni Mičel.

Spotify Stands Firm Against Neil Young’s Call For Censorship Against Joe RoganTed Nugent has been “banned” and “censored” more than almost any artist so you might be surprised to hear the good things he has to say about Neil Young and Joni Mitchell after they tried to get Joe Rogan’s podcast “cancelled”. Of course, he also has some scorching takes on their outlandish stand that goes against everything America stands for.

Posted by The Nightly Nuge on Tuesday, 8 February 2022

Kontroverzni roker bio je dosta u vestima prošle godine. Prošlog meseca nazvao je Brusa Springstina “vrećom smeća” zbog njegovih političkih opredelenja. Takođe je kritikovao uvrštavanje Džoan Džet na listu 100 najvećih gitarista.

U decembru je osudio Rock & Roll Hall of Fame zbog uvođenja Grandmaster Flasha, Madone i drugih. Prošlog jula podržao je neutemeljenu teoriju zavere da su januarsku pobunu na američkom Kapitolu izazvali aktivisti Antife i Black Lives Matter. U maju je tvrdio da sistemski rasizam ne postoji u SAD. U videu koji su objavili on i njegova supruga Šeman, opisao je “sistemski rasizam” kao “laž”.

Nudžent se takođe zarazio korona virusom u aprilu, nedelju dana pošto je nastupio bez maske na Floridi  i rekao je da se “nikad u životu nije toliko bojao” kao kad se borio s virusom.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime