Tata Miki projekat… Ovako zvuči najčistija ljubav: Prijatelji večeras u KC Gradu izvode poslednje pesme muzičara i umetnika Miroslava Ničića

0
323
Miroslav Ničić, Tata Miki/Photo: instagram
Oglasi
Miroslav Ničić, Tata Miki/Photo: instagram
Miroslav Ničić, Tata Miki/Photo: instagram

Miroslav Ničić, bivši gitarista beogradskog benda Zemlja Gruva, na sceni je bio poznat kao Niče. Nakon rođenja Lane i Vala, koji sada imaju 6 i 4 godine, poželeo je da svi počnu da ga zovu Tata Miki.

A on, Tata Miki, tokom tri i po godine svog lečenja od leukemije, komponovao je ceo album pesama posvećenih svojoj porodici. U bolničkim sobama Beograda, Beča i Tel Aviva, on ih je, na radost i šokove medicinskog osoblja i ostalih pacijenata, odsvirao, otpevao i snimio demo-verzije.

Ničeovi saradnici muzičari, kolege sa scene, na koncertu će izvesti sopstvena viđenja njegovih poslednjih kompozicija. Neke od njih su dečje, neke tinejdž, neke za odrasle, a neke surovije i od toga.

Aranžmani nekih od ključnih beogradskih bendova i izvođača zajedno oslikavaju uzbudljiv unutrašnji pejzaž koji je Niče ostavio za sobom.

Ulaznice za koncert koštaju 500 dinara, a sav prihod od istih biće poklonjen Udruženju Zajedno za novi život u svrhu nastavka igranja istoimene predstave koja je nedavno postavljena na sceni Narodnog pozorišta, a koju izvode pacijenti koji su uspešno prošli proces transplantacije organa.

Koncert, koji se održava u KC Gradu u subotu, 23. novembra od 22h, prati izložbu fotografija bolji.života – Detalji jednog bolničkog života, koja predstavlja radove Miroslava Ničića nastale u sterilnom bloku za transplantaciju Vojnomedicinske akademije tokom procesa pripreme za transplantaciju koštane srži.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime