OMG! Merilin Menson obradio legendarni hit Doorsa za potrebe novog filma po Stivenu Kingu… The End

0
235
Oglasi
Merilin Menson/Photo: facebook@MarilynManson
Merilin Menson/Photo: facebook@MarilynManson

Marilin Menson obradio je “The End”, legendarni hit Doorsa za potrebe predstojeće filmske adaptacije romana Stivena Kinga “The Stand”.

Menson je celog života čekao da zaurla: “Father! I want to keelll you!”. Pevač je oživeo sve najgore fantazije Džima Morisona u novoj verziji kultne meditacije Doorsa “The End”, koja će na proleće biti objavljena i kao samostalni 12-inčni “đavolski” dobro oslikani disk. Vinil će biti dostupan 6. marta, ali pesma je već tu.

Mensonova obrada je, naravno, mračnija i smišljeno košmarnija od originala. To nije baš hard metal, – i dalje ima prohladnu, desertnu rock vibraciju – ali kada dođe do vrhunca, on kreće glasno i statično, škrgućući zubima  na delu kao što je: “All the children are insane/waiting for the summer rain”. Ako je verzija Dorsa bila acid rock, Menson je PCP rock.

https://www.youtube.com/watch?v=HSs7RhJXEKQ&feature=emb_title

Mnogo zasluga za raspoloženje pesme pripada producentu Šuteru Dženingsu. Menson je u intervjuu za Revolver rekao da je pesma nagovestila i šta će se dešavati na njegovom predstojećem albumu.

– Šuter i ja smo uradili cover “The End” za novu mini-seriju “The Stand”, u kojoj ću ja i glumiti – rekao je Manson. – Mislim da je ova saradnja pokrenula i naš proces u stvaranju albuma započela istraživanje različitih, novih i drugačijih stvari.

Menson nije objavio nikakve druge detalje o svom predstojećem LP-u, ali nedavno je objavio jezivu obradu tradicionala “God’s Gonna Cut You Down”, koju je snimio sa producentom Tajlerom Bejtsomm. Ovu pesmu su takođe obrađivali i Džoni Keš, Elvis Prisli, Odeta i drugi.

“The End”, inače, nije prvi put da je Menson obradio Doorse. Na muzičkom festivalu Sunset Strip 2012. svirao je brojne pesme ovog benda, uključujući “Love Me Two Times”, “People Are Strange” i “Five to One”, u čast legendarnog benda. A na Amoeba Music in-store 2016. uhvatio se u koštac sa “Not To Touch the Earth” uz pomoć Džonija Depa na gitari.

HL/Izvor: rollingstone.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime