Tarantino otkrio da bi stvarno mogao da snimi “Kill Bill 3”, ali pre toga ima jednu sasvim ludu ideju…

0
285
Oglasi
Kventin tarantino/Photo: YouTube printscreen
Kventin Tarantino/Photo: YouTube printscreen

Kventin Tarantino kaže da za sada nema pojma šta će biti njegov sledeći film. A može li to da bude “Kill Bill 3”?

– Što da ne? – rekao je reditelj kada je u utorak na Rimskom filmskom festivalu upitan o ovom gorućem pitanju, gde je od italijanskog horor majstora Darija Argenta dobio nagradu za životno delo.

Ali Tarantino ima i druge projekte na umu. Oni uključuju knjigu o filmskim kritikama i verovatno TV seriju, kako je Tarantino rekao u nedelju voditelju emisije Fabiju Faciju, iz italijanske državne televizije RAI, pre nego što je dodao: – Ali prvo želim da napravim komediju.

Najtužnija filmsko-muzička priča… Evo kako je Kurt Rasel uništio 145 godina staru gitaru, dok se Tarantino smejao i uživao

Čini se da je Tarantinu zaista prvo na umu komedija. Tokom razgovora na pozornici sa šefom Rome film festa Antoniom Mondom, opisao je neodređen projekat koji je zvučao veoma zabavno.

– To nije moj sledeći film. To je nešto drugo o čemu razmišljam da uradim – i neću da vam otkrijem šta je to – rekao je Tarantino. – Ali deo ove stvari trebalo bi da sadrži ideju špageti vesterna.

Kventin “zlopamtilo” Tarantino… Majka ga kao klinca nije podržala i to joj nije oprostio. Osvetio joj se godinama kasnije

– Radujem se što ću to snimiti jer će biti zaista zabavno. Zato što želim da ga snimim u zapadnjačkom špageti stilu gde svi govore različitim jezikom  – nastavio je pre nego što se nasmejao.

– Meksički Bandido je Italijan; junak je Amerikanac; loš šerif je Nemac; meksička devojka iz saluna je Izraelka. I svi govore različitim jezikom – ponovo se nasmejao Tarantino.

Kventin Tarantino/Photo: facebook@Tarantino.Archives
Kventin Tarantino/Photo: facebook@Tarantino.Archives

Pred kraj govora, Tarantino je odao počast pokojnom velikom kompozitoru Eniju Morikoneu i ispričao priču o tome kako je nastao njegov oskarom nagrađeni soundtrack za “The Hateful Eight”.

Nakon što je godinama poštovao Morikonea i koristio numere koje je komponovao za druge filmove, kada je Tarantino napisao “Hateful Eight”, pomislio je: “Ovaj bi trebalo da ima originalnu partituru”, rekao je i pružio ruku maestru.

Ali kada su se sreli u Rimu, došlo je do zabune. “Hateful Eight” je već snimljen, dok je Morikone mislio da se kamere još nisu nu uključene. Jer, već je bio rezervisan za drugi posao.

Tamna strana Maestra… Najavljen album s nikad objavljenim, psihodeličnim kompozicijama Enija Morikonea

Tarantino je rekao da je razočaran, ali da će pronaći drugo rešenje. Ali onda je upitao Morikonea o “maloj temi u glavi“ koju je kompozitor ranije spomenuo. I Morikone je prionuo na posao i sledećeg dana mu je rekao da bi mogao da mu ponudi tri različita aranžmana na temu o kojoj je razmišljao, plus mnoge neiskorišćene numere iz muzičkog zapisa koji je napisao za film Džona Karpenteraiz 1982. “The Thing”.

– Mislim da vam mogu dati 20-25 minuta originalne muzike koju možete produžiti na 40 minuta, u zavisnosti od aranžmana – prisetio se Tarantino šta mu je rekao Morikone.

– Onda možete da koristite neiskorišćene numere za “The Thing” i imate kompletnu originalnu muziku – rekao je. – Bio je pravi div.

HL/Izvor: variety.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime