TAKT Fest od 23. do 25. septembra u Novom Sadu

0
345
Oglasi
Photo: Promo

Posle uspešnog prošlgodišnjeg izdanja, TAKT Fest se ove 2020. održava u Novom Sadu od 23. do 25. septembra. Lokacija festivala je Indexova Tribina (Jirečokova bb).

Multimedijalni i interkulturalni TAKT Fest je počeo kao festival koji je pružao podršku umetnicima koji nisu imali prostora na velikim festivalima. Tokom godina, postao je internacionalni festival prepoznatljiv po promociji i negovanju autentičnog umetničkog stvaralaštva.

Među umetnicima koji se takmiče ima onih sa i bez iskustva, afirmisanih i neafirmisanih, a osim u takmičarskom delu, učestvuju i u ostalim aktivnostima: filmskom i pozorišnom, performansima, koncertima, tribinama, radionicama i druženju sa učesnicima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Francuske i iz drugih zemalja.

Arsenal 2022 E-Play/Photo: AleX

Organizator TAKT Festa je Asocijacija Kulturanova koja je realizovala brojne internacionalne projekte tokom skoro 20 godina postojanja.

Kulturanova pokreće interkulturalni i intersektorski dijalog u društvu, podstičući kreativnost mladih kroz umetničku edukaciju, produkciju kulturnih sadržaja i unapređivanje javnih politika u oblasti kulture i mladih. Svoje programe realizuje kroz četiri programske celine: Teatarnova, Muzikanova, Medianova i Futuranova.

U muzičkom delu festivala učestvovaće bendovi : Echo Spiritus, Izgubizmo, Grizete, Lagana sreda, E-play kao i prošlogodišnji pobednici – Dude Buržujke.

Svakako ne propustiti koncert “Healing Together”, bendove sa Kosova, iz Srbije i iz Bosne i Hercegovine koji će predstaviti aktivističke pesme inspirisane osećajima, reakcijama i glavnim zaključcima mladih o narativima u regionu.

Izgubizmo, Wind Rock Up 2022/ Photo: AleX

Na Okruglom stolu pod nazivom “V4+ Producing music in V4 + region and beyond” moćićete čuti sve o tome kako da počnete muzičku karijeru. Stručnjaci iz Mađarske, Poljske, Slovačke, Poljske, Srbije i zapadnog regiona će pričati o tome kako napraviti/ organizovaati turneju, kako dobiti ugovor sa izdavačem i kako distribuirati muziku na striming platformama.

Jedan deo programa biće i izložba “Poruke regionu” koju čine crteži mladih sa Kosova, Srbije i iz Bosne i Hercegovine.

Propozicije festivala

Pravo učešća na festivalu imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala, a dozvoljeno je korišćenje isključivo akustičnih instrumenata bez upotrebe efekata.

Prednost imaju učesnici (samostalni izvođači) ili autori pesama (u slučaju grupnog nastupa) mlađi od 35 godina. Na festivalu se učestvuje s jednom autorskom pesmom.

Detaljnije o propozicijama kao i program festivala potražite na zvaničnom sajtu TAKT Festa.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime