TAČNO 10 GODINA OD RASPADA GRUPE OASIS… Braća Galager u nikad gorim odnosima, Liam i dalje tvrdi: Bili smo najvažniji bend 90-ih

0
491
Oglasi
Liam i Noel Galager/Photo: fotomontaža
Liam i Noel Galager/Photo: fotomontaža

Deset godina nakon raspada benda, bivši pevač Oasis Liam Galager kaže da je njegov odnos sa bratom, gitaristom Noelom, lošiji nego ikada.

– To sa Noelom, verovatno je sada najgore – rekao je Liam (46) agenciji DPA u Berlinu. Njegov stariji brat Noel (52), sa kojim je DPA razgovarao u Londonu, uopšte nije želeo da odgovara na pitanja o mlađem bratu.

Bend se raspao kada je Noel prelomio da više ne može da radi sa Liamom. Dva brata neretko su bila u sukobu tokom 18-godišnjeg postojanja Oejzisa, ali je starijem prekipelo 28. avgusta 2009, doslovno nekoliko minuta pre zakazanog izlaska na binu u Parizu.

Kako je Noel autor najvećih hitova benda, kao što su “Don’t Look Back In Anger”, “Wonderwall”, “Supersonic” ili “Stop Crying Your Heart Out”, to je značilo i kraj puta za Oasis.

Nijedan od braće nikada nije imao problema sa samopouzdanjem, što je možda i razlog zašto su se dva velika ega stalno sukobljavala.

– Samo sam dopustio da me briljantnost preplavi – opisao je Noel svoje stvaranje.

– Bili smo najvažnijih bend devedesetih. Važniji od Vervea, važniji od Blura, važniji od Rejdioheda, važniji od Svida i Pulpa – kaže Liam.

Smeta mu to što Oasis nikada nije postao globalni fenomen. Grupa je prodala 70 miliona albuma širom sveta. Svih njihovih sedam studijskih albuma postali su broj jedan u Britaniji. Ali nijedan u Americi.

– Definitivno smo imali velike pesme i definitivno smo imali velike jezičine – sažeo je Lim.

Obojica su nastavila karijere nakon Oasisa, Liam nastupa kao solo izvođač, a Noel sa svojim bendom High Flying Birds.

HL/Izvor: n1info.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime