Sva lepota obrušavanja u sramotu… Pogledajte trejler za novi dokumentarac o grupi The Velvet Undeground

0
220
Oglasi
Velvet Underground/Photo> facebook@TheVelvetUnderground
Velvet Underground/Photo> facebook@TheVelvetUnderground

“The Velvet Underground” je novi dokumentarni film o ovoj uticajnoj njujorškoj rock grupi koji je režirao proslavljeni reditelj Tod Hajnes.

Kada je film prvi put najavljen prošle godine, obećano je da će fanovima doneti “riznicu dosad neviđenih nastupa i bogatu zbirku snimaka, Vorholovih filmova i drugih umetnosti s kojima su eksperimentisali”.

GI POP, MAJKL STAJP, ST. VINCENT… NA ALBUMU U ČAST GRUPE VELVET UNDERGROUND & NICO

Dokumentarni film “The Velvet Undeground” premijerno je prikazan u Kanu u julu ove godine, a novinar NME je tom prilikom napisao: “Ovo je film više o slavi nego o istraživanju, a Vorholova velika zbirka lepo snimljenih umetničkih filmova benda i saradnika daje vizuelni prikaz stilu i kvalitetu koje je teško održati u arhivskom dokumentarcu. Neki bi mogli da pomisle da je čistoća priče o bendu koji je prvi našao lepotu u teškoj stvarnosti neoprostiv čin revizionizma, ali Hajnesa ne zanima prljavština, droga ili pad prema sramoti, jer lepota ovog sveta je ta koja ga privlači, a ne ružnoća”.

BOLJE OD KUĆE SLAVNIH: SVA DELA LU RIDA U GRADSKOJ BIBLIOTECI NJUJORKA

U prvom trejleru se članovi benda poput Džona Kejla i Mo Takera pojavljuju kao sagovornici, uz arhivske snimke Lu Riuda i nekadašnjeg menadžera benda Endija Vorhola.

Pogledajte:

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime