Štulić o svojoj bivšoj ljubavi: Pjesme sam sebi i za svoje potrebe radio, a ona je slučajno u kadar upala…

0
2739
Džoni Štulić/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Branimir Johnny Štulić se oglasio po što ga je njegova bivša ljubav, pozorišna režiserka Snježana Banović spomenula u svojoj knjizi “Hronika srećnih trenutaka”.

Bili su zajedno kada je ona imala 18, a on 28 godina. Njeni roditelji nisu bili oduševljeni time što se zabavlja s momkom koji je mnogo stariji od nje, ali ona se nije obazirala na njihovu kritiku.

Zmije u crvenom opel “kadetu” i druge priče najveće ljubavi Džonija Štuliča…

Branimir je 1983. godine odlučio da ode u Holandiju. Snježana je trebalo da ode sa njim, imala je čak i avionsku kartu. Navodno je Branimirova majka molila da ga ne pušta samog “zato što će propasti”.

Snježana BanovićPhoto: YouTube printscreen

Međutim, Snježana se u poslednjem trenutku predomislila. U nekoliko navrata je spomenula da joj je posvetio obradu “Usne vrele višnje”. On, međutim, tvrdi kako ništa od toga nije istina.

“Ja nikad nisam nikakvu pjesmu njoj napisao, a kamoli posvetio. Rekao bih da je spremaju za predsjednicu, Sneguljica u zemlji patuljaka”, naveo je Štulić, koji se opširnije oglasio na svom Scribd nalogu.

Bebek i Alka Vuica “pecnuli” Džonija Štulića, čeka se žestok odgovor iz Holandije…

“I jednom za svagda, ja nikad nisam nikakvu pjesmu njoj napisao, a kamoli posvetio. Pjesme sam sebi i za svoje potrebe radio, a da nije ona slučajno u kadar upala, zasigurno bi koja druga, jerbo ima ih po pjesmama, i muških i ženskih, potonjih. Doduše, nešto više zato što su u ono vrijeme svi pjevali o ženama (hvali more, drž se obale), uglavnom zbog čemerne neje-ice pa se trebalo sa takvima u koštac uhvatiti i prizemnije dejstvovati. Međutm, ja sam često pod žensku osobu uvodio sebe i obratno, budući da se to u pjesmama može, jer kao što Tin Ujević iznađe, proza je je-anje, a poezija dr-anje. Utoliko se ne smatram pjesnikom, čoče”, napisao je Štulić.

Kompletan tekst, ako imate dovoljno slobodnog vremena, možete da pročitate na Štulićevom zvaničnom Scribd nalogu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime