Street ART Festival od 24. do 27. avgusta u Kraljevu

0
742
Oglasi

Street ART festival u organizaciji Kulturnog centra Ribnica Kraljevo biće održan od 24. do 27. avgusta.

Skulpture, Karike/ Autor: Ivan Marković
Skulpture, Karike/ Autor: Ivan Marković

U galeriji KC u sredu, 24. avgusta u 12:00 časova, biće otvorena izložba pod nazivom “Skulpture“ autora Ivana Markovića.

Ivan Marković je rođen 1984. godine u Kraljevu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku Primenjeno vajarstvo.

Autor je i koautor brojnih projekata memorijalne skulpture, kao i projekata restauracije, konzervacije i rekonstrukcije, kako spomenika, tako i skulpture od antičke do savremene.

Nakit od tkanine/ Photo: Promo
Nakit od tkanine/ Photo: Promo

Na obali Ibra, ispod sportskih terena, u petak, 26. avgusta od 17:00 časova, održaće se program za decu i mlade: orijentiring (Chrono sport system – radionicu vodi Snežana Todosić), mala škola crtanja i slikanja (Atelje “Krug“ – Aleksandra Spasović), zabavno – kreativne radionice za najmalađe (PU “Mačak u čizmama“) i radionica pravljenja nakita od tkanina (Danijela Krstić, Olivera Marjanović).

U slučaju lošeg vremena, program će biti odložen.

U subotu, 27. avgusta, na Trgu Svetog Save održaće se muzički program festivala. Koncerti počinju u 19:30, završavaju se u ponoć, a nastupiće: Adam, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Epilog i Mortal Kombat.

Adam/ Photo: Promo
Adam/ Photo: Promo

Adam je kraljevački hard rok bend sa elementima orijentalne i metal muzike. Osnovali su ga članovi benda Krstaši. Prvi singl “Sećanja”, bend je objavio 2021. godine.

Ekipu čine: Vladimir Krunić (vokal), Milan Marković (gitara), Milan Rakonjac (bas), Strahinja Đorđević (bubnjevi) i Milan Stolić (gitara).

Najnoviji singl benda Adam (čiji nastup otvara muzički program) će biti premijerno predstavljen baš na Street ART festivalu.

Prljavi Inspektor Blaza i Kljunovi, Priča 2022/Photo: AleX
Prljavi Inspektor Blaza i Kljunovi, Priča 2022/Photo: AleX

Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi je rok sastav iz Beograda osnovan početkom 1994. godine. Nastupali su na brojnim festivalima i uvek priređivali odličnu zabavu.

I posle trideset godina postojanja, bend i dalje nastupa sa istom energijom i “ostavlja srce na sceni”.

Prvi nastup u Kraljevu imali su davne 1996. godine.

Epilog (Kraguevac)/ Photo: AleX
Epilog (Kraguevac)/ Photo: AleX

Epilog je kragujevački hard rok bend. Čine ga: Nenad Jovanović (vokal), Dragan Urošević Uroš (gitara), Darko Spasić (gitara, vokal), Rale Petrović (bas) i Nikola Baošić (bubnjevi).

Prvi album objavili su 2016. godine. U pripremi je drugo studijsko izdanje, a kao najava za novi projekat, objavljeni su singlovi “Makondo” i “Neću”.

Mortal Kombat, Deer & Beer Fest 2022/ Photo: AleX
Mortal Kombat, Deer & Beer Fest 2022/ Photo: AleX

Mortal Kombat je pank metal bend iz Beograda, oformljen 2009. godine. Bend je baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuju moderno društvo i okruženje u kome živimo.

Članovi benda su: Miloš Kričković Kriki (vokal, ritam gitara), Miloš Georgijević Gera (bas), Stefan Dželetović Džela (bubnjevi), Srđan Ranisavljević Ranis (ritam gitara) i Filip Damjanović Fića (solo gitara).

Svi programi Sttreet ART festivala u Kraljevu su besplatni za publiku.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime