Street Art festival 30. i 31. avgusta u Kraljevu

0
230
Oglasi
Fire show/ Photo: Promo (Street Art festival)
Fire show/ Photo: Promo (Street Art festival)

Kulturni centar “Ribnica” Kraljevo organizovaće 30. i 31. avgusta festival alternativnih umetnosti – Street art. Dnevni program će se održati u parku ispred Duhovnog centra, dok će koncerti biti u centru grada na Trgu srpskih ratnika.

U petak, 30. avgusta, u 09:00 časova program otvaraju najmlađi učesnici festivala (članovi Alternative) koji će, sa voditeljem radionica kraljevačkim umetnikom Bojanom Otaševićem, na platou ispred Duhovnog centra uraditi crtež na betonu.

Od 10:00 časova pridružiće im se 3D grafiteri Milivoj Kostić Kole, prvi 3D umetnik u Srbiji, akademski slikar iz Novog Sada i Kerim Mušanović, bosanskohercegovački akademski slikar.

Od 18:00 časova prvog dana, za najmlađe Kraljevčane biće organizovano crtanje po licu, koje će raditi Aleksandra Marinković Đorđević.

Pored toga, za one koji žele da nauče neke osnovne cirkuske discipline, biće priređena besplatna radionica u izvođenju članova Cirkusfere. Istovremeno će Inex teatar imati performans koji obuhvata žongliranje, hodanje na štulama, vožnju monocikla…

Predstava “Klovn u ljubavi” biće izvedena u 18:30. U pitanju je interaktivna klovnovsko – žonglerska predstava namenjena svim uzrastima.

U 19:30 počeće šou “Trio puta tri”, akrobatska priča sa elementima akrobalansa i parterne akrobatike.

U 21:00 biće izveden “Fire show” Inex teatra koji će da zatvori prvi dan festivala.

Klovn u ljubavi/ Photo: Promo (Street Art festival)
Klovn u ljubavi/ Photo: Promo (Street Art festival)

U subotu, 31. avgusta, pre podne su na istoj lokaciji grafiteri i crtači, a u programu sa Bojanom Otaševićem učestvovaće i deca sa autizmom.

Od 18:00 časova, kao i prethodnog dana, biće organizovano crtanje po licu i Radionica cirkuskih disciplina.

U 18:30 kraljevački gimnazijalci održaće ekološku radionicu za decu “Reciklaža nije gnjavaža” i predavanje za roditelje “Svakodnevicom ka očuvanju Planete”.

Neša Beatbox/ Photo: Promo (Street Art festival)
Neša Beatbox/ Photo: Promo (Sasha Radovanovic)

Beatbox radionica počinje u 19:00 časova, a vodiće je Kragujevčanin Neša Radovanović (Neša Beatbox), vicešampion “Grill 2 thrill” beatbox državnog prvenstva.

Predstava “Kućica brojeva” biće izvedena od 19:30, namenjena je deci uzrasta do 7 godina i omogućava jednostavno učenje brojeva prve desetice kroz pesmu i igru. Ovom predstavom biće završen dnevni program festivala.

Photo: Promo (Street Art festival)
Photo: Promo (Street Art festival)

Muzički program Street art festivala počinje od 20:00 časova na Trgu srpskih ratnika nastupom kaljevačkog street punk/rock benda Kreativni nered.

Yokono, četvoročlani instrumentalni experimental rock bend iz Beograda, nastupiće u 20:30. Fuzijom mnogih muzičkih pravaca od gitarskog ambijentala, stoner rocka, psychedelic rocka, preko post rocka, hard rocka, trip hopa i duba, Yokono instrumentalnom rokenrol energijom kreira jedinstveni muzički izraz koji je i sirov, ali i sofisticiran.

U 21: 15 nastupiće E – Play, alternativni sastav iz Beograda jedinstvenog zvuka koji karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare. Do sada su objavili pet studijskih albuma i održali veliki broj samostalnih i festivalskih nastupa.

Za kraj festivala, u 22:30 publici će se predstaviti bend Kanda kodža i Nebojša. KKN jedan je od ključnih sastava rok scene devedesetih godina, grupa jedinstvene poetske vizije čiji rad je ostao upamćen kao jedan od vrhunaca pozne faze razvoja domaćeg rokenrola.

Svi programi kraljevačkog Street art festivala su besplatni.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime