Stonesi prvi put bez maske… Džeger priznao da je bio previše ženstven, Ričards nije mogao da podnese “Satisfaction”

0
323
Oglasi
The Rolling Stones/Photo: YouTube screenshot
The Rolling Stones/Photo: YouTube screenshot

Dokumentarnom serijom “My Life as a Rolling Stone” obeležava se 60. godišnjica najpoznatijeg rokenrol benda na svetu.

Mik Džeger je u dokumentarcu izjavio da je Kit Ričards bio vrlo negativan prema jednom od najvećih hitova The Rolling Stonesa “(I Can’t Get No) Satisfaction”, pre nego što je pesma zagospodarila top listama.

PRVI PUT OBJAVLJENA OBRADA “SATISFACTION” ROLLING STONESA KOJU SU URADILI RORI GALAGER I DŽERI LI LUIS… DA LI JE OVO NAJBOLJI COVER OVE PESME IKADA?

Objavljen davne 1965. godine, “Satisfaction” je postao prvi broj jedan hit grupe u Sjedinjenim Državama, postavši rock standard, posebno zbog Ričardsovog zapaljivog rifa. Nakon što su snimili pesmu, Ričards se nije složio sa ocenom menadžera i producenta Endrua Luga Oldama da ista ima ogroman potencijal.

– Sećam se da sam sedeo sa Kitom u jednom motelu u Klirvoteru na Floridi i pisao “Satisfaction” – rekao je Džeger u prvoj epizodi BBC-jeve dokumentarne serije “My Life as a Rolling Stone”. – Endru Oldam je izjavio: “Ovo je hit za prvo mesto – ovo je sjajno!” a Kit je na to rekao: “Ne sviđa mi se. Ne može da izađe kao singl.” I pesma se odmah našla na mestu broj jedan.

THE ROLLING STONES U LIVERPULU SVIRALI – VELIKI HIT BEATLESA

Džeger je potom pričao o uspehu pesme:

– Bio je to veliki trenutak. Numera je postala prepoznatljiva, ona je bila naš strasni uzvik, naša seksualnost, naša kontroverza. Morate imati pesmu koju svi pamte. To je značajna promena, koja vam takođe omogućava da mnogo opuštenije pristupate pisanju i produkciji.

Mik Džeger The Rolling Stones/Photo: YouTube screenshot
Mik Džeger The Rolling Stones/Photo: YouTube screenshot

U dokumentarcu, Džeger se osvrnuo i na sve veću napetost sa Brajanom Džonsom kada je tim za pisanje pesama Džeger/Ričards počeo da pravi hitove, što je konačno doprinelo Džonsovom otpuštanju iz grupe 1969.

– Bio je veoma muzikalan, svirao je različite instrumente i bio vrlo inovativan, tako da njegov najveći doprinos nije bio u melodijama i tekstovima, već u gitarskim frazama – rekao je frontmen. – Voleo je da se hvali pred ljudima kako je to njegov bend, a mi smo bili u fazonu: “Stvarno? Kako to misliš tvoj bend?” Mislili smo da je to naš bend a ne Brajanov.

ZAŠTO NA OMOTU DEBI ALBUMA THE ROLLING STONESA NEMA IMENA BENDA I DA LI JE ZAISTA SNIMLJEN “UŽIVO” U STUDIJU…

Džeger je takođe izjavio da Džons nije odobravao frontmenov scenski nastup.

– Nisam ni znao da sam bio androgin, bio sam vrlo naivan. Ali, očigledno je da sam prirodno bio takav. Koketirao sam sa tim. Sećam se da je Brajan jednom prilikom bio prilično negativan prema meni, jer je mislio da sam previše ženstven. Priznajem da sam imao takve trenutke.

THE ROLLING STONES IMAJU NOVOG BASISTU…. MLAD JE, TALENTOVAN I ZOVE SE – KIT RIČARDS

Dokumentarna serija “My Life as a Rolling Stone” biće premijerno prikazana 7. avgusta 2022. Svaka od ukupno četiri epizode od po sat vremena predstavlja intimni portret Mika Džegera, Kita Ričardsa, Ronija Vuda i pokojnog bubnjara Čarlija Votsa, i sadrži najnovije intervjue sa članovima benda kao i gostima kao što su američka soul pevačica P.P. Arnold, Krisi Hajnd (The Pretenders), gitarista Sleš (Guns N’ Roses), Rod Stjuart, Tina Tarner i Stiven Tajler (Aerosmith).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime