Stiže “Babaroga”… Veče Stivena Kinga 31. maja u MTS dvorani

0
223
Babaroga/ Photo: Promo (MegaComFilm)
Oglasi

Na velikom platnu MTS dvorane 31. maja održaće se premijera filma “Babaroga” (The Boogeyman) 20th Century Studiosa koji je snimljen po motivima istoimene priče Stivena Kinga, poznatog američkog pisca krimi i horor naslova.

Reditelj “Bekstva iz Šošenka i “Zelene milje” objasnio zašto je Stiven King – kralj…

Neposredno pred početak filma, uz prisustvo reditelja i filmskog kritičara Igora Stanojevića, novinarke Aleksandre Bogdanović i Ane Babović iz Vulkan izdavaštva, održaće se panel diskusija praćena temom “Stiven King od papira do platna”.

Babaroga/ Photo: Promo (MegaComFilm)

Reditelj Rob Savidž donosi u bioskopske sale film o srednjoškolki Sejdi Harper i njenoj mlađoj sestri Sojer koje se suočavaju sa nedavnim gubitkom majke, za šta ne dobijaju punu podršku svoga oca Vila, terapeuta koji se nosi i sa sopstvenim bolom.

Kada se u njihovoj kući neočekivano pojavi nesrećni pacijent tražeći pomoć, za sobom ostavlja zastrašujuću natprirodnu pojavu koja traga za svojim plenom.

Jedna jedina stvar zbog koje Stiven King žali…

Producent filma Šon Levi ujedno i producenta popularne serije “Stranger Things” ističe da se “svako u jednom trenutku svog života plašio strašnog čudovišta u svom ormanu, a ova priča nam donosi čudovište u ormanu”.

Scenarista Mark Hejman (Crni labud) navodi da je njegov posao bio da zaroni još dublje u scenario, kako bi se izgradio lik mitološkog i natprirodnog stvorenja.

Babaroga/ Photo: Promo (MegaComFilm)

Istoimena priča Stivena Kinga po kojoj je snimljen najnoviji film 20th Century studija prvi put je objavljena u magazinu Cavalier 1973. godine, a pet godina kasnije našla se kao deo kultne Kingove zbirke “Noćna smena”.

Posla uspešnih dela “Keri”, “Isijavanje” i “Uporište”, objavljena “Noćna smena” predstavila je široj publici pisca ne samo kao tvorca horor romana, već i kao vrsnog pripovedača kratkih priča.

Stiven King odabrao pet najboljih romana – Stivena Kinga

Za razliku od filma gde je predstavljeno nekoliko likova, u izvornoj priči, uz prikazanu natprirodnu pojavu postoje još samo dva lika.

Glavne uloge u filmu poverene su glumcima Krisu Mesiniju koga smo nedavno mogli da gledamo u filmu “Air”, uz Meta Dejmona i Bena Afleka, mladoj Sofiji Tačer poznatoj po ulozi u popularnoj seriji “Yellowjackets”, kao i jedanaestogodišnjoj Vivjen Lajri Bler.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime