Stigla je “Morska trava”, neplanirani singl benda Sacher

0
135
Sacher/Photo: press promo
Oglasi

Osnivač kultnih bendova Haustor i Vještice, Srđan Sacher sa svojim novim bendom, jednostavno nazvanim, Sacher, nastavlja svoj autentični autorski put kojem je još davno jedan nadahnuti kritičar nadenuo ime Sacher-pop, koji je najjednostavnije opisati kao “totalno drukčiji od drugih”.

Istoimeni song je uz “Moju prvu ljubav (Djevojke u ljetnim haljinama volim)”, “Ne-običan dan”, “Volim slušati radio”, “Zlato” i “Kradljivca srca”, jedan od najvećih Sacherovih hitova.

Živela različitost… Joie de vivre u novom singlu Sachera “Nema repete”

Sacher je više puta u intervjuima rekao da na užas i muzičara i kritičara, odlazi iz bendova kad oseti da su dosegli sve što su mogli muzički i kad mu prestanu biti izazov. Čovek je to koji ode kad je drugima najzanimljivije, samo da bi se ponovno pojavio transformisan kad se to najmanje očekuje. Tako se i sada vratio nakon godina posvećenih poeziji, putovanjima, životu negde drugo i muzici za animirani film, pozorište i televiziju.

Sacher/Photo: press promo

Singl “Morska trava” nastao je potpuno neplanirano pred kraj snimanja novog albuma, “Stara slava”. Kako tu ne spada, jer su na albumu samo remakeovi starih stvari, odlučili su da ga objave “preko reda”.

– Pjesma nam se dopala pa nismo htjeli čekati da dođe na red. S obzirom da je “Stara slava” dupli album, to bi moglo potrajati godinama.

Srđan Sacher se vratio i ponovo radi nešto “totalno drugačije od drugih”

Uz članove benda, Miljana Bakića i Ivana Beuca na gitarama, Dragana Brkljačića za bubnjevima i vokala Filipa Riđičkog, Sacheru se ovaj put pridružilo dosta gostiju. Na udaraljkama je Tin Brkljačić, a duvačke instrumente sviraju Igor Pavlica – truba, Damir Prica Kafka-Capri – tenor i sopran saksofon, Nikola Santro – trombon i Jurij Novoselić, koji je za njih napravio i aranžmane – tenor i alt saksofon.

– Zrikavci su naši domaći, snimljeni ljetos na Visu i Lastovu – izjavio je Sacher.

Za produkciju i miks i mastering zaslužan je Zvonimir Dusper-Dus, a za spot je zaslužna i ovaj put Branka Sacher.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime