Stigla gitarska oluja… Crveni vetar objavio debi album “Ljubav i depra”

0
223
Oglasi
Crveni vetar/ Photo: Promo (TIOLI)
Crveni vetar/ Photo: Promo (TIOLI)

Beogradska pank rok grupa Crveni vetar objavila je debi izdanje “Ljubav i depra” (Take It Or Leave It Records).

Na albumu se nalazi 12 žestokih, melodičnih i emotivnih pesama, sa tekstovima koji putuju od ljubavi do depresije i nazad i harmonijama na kojima mogu pozavideti i rok veterani.

Frontmen Crvenog vetra je pevačica i ritam gitaristkinja Đu čiji vokal pleni i hipnotiše, a ostatak ekipe čine iskusni muzičari, nekadašnji članovi bendova Hitman, Stonewall i On the Run, među kojima je (na drugoj gitari) naš poznati pisac Marko Vidojković.

Đu (Crveni vetar)/ Photo: Promo (TIOLI)
Đu (Crveni vetar)/ Photo: Promo (TIOLI)

– Kontrolišemo šta će da govori, imajući u vidu njegovu reputaciju – kaže Đu o svom gitaristi i dodaje: – Šalim se, sam je tražio da bude u drugom planu, pošto tvrdi da bi njegovi drugi angažmani bespotrebno skretali pažnju sa naše muzike.

Kad je reč o albumu “Ljubav i depra”, Đu kaže: – Jako smo ushićeni. Dugo smo radili na njemu, dugo smo ga i snimali, sada kad je konačno tu, na ivici smo da prsnemo od sreće. Dodatni podstrek je i to što je naš prvi singl “Koliko košta”, za ovih mesec dana čuo veliki broj ljudi, a reakcije su uglavnom bile takve da žele da čuju i ostale pesme.

Glavni adut Crvenog vetra je to što njih mogu da slušaju svi koji vole gitarsku muziku, od pankera do metalaca, od veterana do klinaca – teško je i retko spojiti razvaljivanje i komercijalni kapacitet, a to je ovom bendu pošlo od ruke.

Crveni vetar/ Photo: Promo (TIOLI)
Crveni vetar/ Photo: Promo (TIOLI)

“Ljubav i depra” sniman je u studiju Asfalt, a za miks i mastering bio je zadužen iskusni hardkor/pank dvojac – Mlađa Tea Break i Dino Dolničar.

Album se od 8. aprila može kupiti u Vulkanu u Sremskoj i Dallas Records Shopu u Knez Mihailovoj 48 (knjižara Laguna), a može se naručiti i pouzećem preko Facebook stranice Take It or Leave It Recordsa. Naravno, dostupan je i na svim relevantnim digitalnim platformama: Google play, Amazon, Deezer, iTUnes i Spotify.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime