Stigao “Saviors“… Green Day objavili novo studijsko izdanje

0
246
Green Day/ Photo: Alice Baxley
Oglasi

Američki pank-rok sastav Green Day objavio je danas četrnaesti studijski album pod nazivom “Saviors” koga su fanovi širom sveta posle globanog pre-listening druženja ocenili kao odličnog.

Prerušeni Džimi Felon i Green Day napravili rok žurku na stanici metroa u Njujorku…

Petnaest novih pesama predstavljaju svojevrstan nastavak izdanja “American Idiot“ (2004). Tada je bend ušao u detaljnu analizu, oštro kritikujući američko društvo na svim nivoima.

Sa albumom “Saviors“ Green Day je otišao nekoliko koraka dalje konstatujući da su te anomalije postale globalne.

Saviors, album cover/ Photo: Promo

Zvuk albuma je sa jedne strane oštar u maniru kultnih izdanja (kao što je “Dookie”), a sa druge vrlo melodičan, nežan i romantičan.

Zanimljivo je čuti na koji način članovi benda u zrelijim godinama razmišljaju o ljubavi, sazrevanju, odrastanju i problemima sa kojima se u tom smislu suočavaju nove generacije.

Green Day/ Photo: Emmie America

Tokom preslušavanja albuma pronaćićete skrivene posvete njihovim muzičkim herojima kao što je bend The Beatles, a takve pesme su upravo skriveni biseri ovog izdanja.

Krajem maja bend kreće na svetsku turneju nakojoj će da promoviše album i obeleži jubileje – 30 godina od izlaska albuma “Dookie” i 20 godina od objavljivanja albuma “American Idiot”.

Jedna rokerska subota u Čumiću… Topla čokolada, kuvano vino, druženje s Kenijima i – preslušavanje novog albuma Green Day

“Saviors” benda Green Day je od 19. januara dostupan na svim striming servisima, a objavljivanje albuma prati spot za singl “Bobby Sox“ koji možete da pogledate u nastavku…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime