STIGAO NOVI ALBUM MARKA LOUISA: U “Beskraju” žive najlepši dueti

0
203
Oglasi
Marko Louis/ Photo: Danilo Novović
Marko Louis/ Photo: Danilo Novović

Dve godine posle prvog samostalnog albuma, Marko Louis je 20. aprila objavio svoje drugo izdanje pod nazivom “Beskraj”.

Na albumu je jedanaest pesama od kojih su čak devet duetske. Pored toga što peva, Marko se potpisuje i kao kompozitor, aranžer i dizajner zvuka.

Prisutan je uticaj balkanske i orijentalne muzike sa primesama džeza, fanka, popa, regea.

“Beskraj” možete preslušati na: https://LampshadeMedia.lnk.to/Beskraj

Marko Louis/ Photo: Danilo Novović
Marko Louis/ Photo: Danilo Novović

– Kad god sam kupovao muzičke albume uvek sam tražio prvo da preslušam duete. Bilo mi je najzanimljivije kada različiti izvođači sarađuju i naprave spoj svojih interpretacija i svojih stilova. Na ovom albumu sam rešio da ceo album bude spoj  različitih energija i kultura širom sveta – izjavio je Marko.

Na “Beskraju” objavljenom za izdavačku kuću Lampshade Media, Marko je sarađivao sa poznatim umetnicima: Vasil Hadžimanov (Srbija), Vlatko Stefanovski (Makedonija), Bobo (Bugarska), Adnan Šaran (BiH), Božo Vrećo (BiH).

Pored regionalnih muzičkaa sarađivao je i sa svetski izvođačima kao što su Tanu Saxena (Indija), Layth SidiQ (Jermenija, SAD) i drugi.

Marko Louis/ Photo: Danilo Novović
Marko Louis/ Photo: Danilo Novović

Na albumu se nalaze dve kompozicije Markovog oca Ljubiše Stojanovića Louisa, koje je obradio zajedno sa Vasilom Hadžimanovom i Vlatkom Stefanovskim.

– Pesme  “Doviđenja” i “Cveće cafnalo” su manje poznate pesme moga oca, ali su moje omiljene. Uvek mi je bila želja da ova dva dela zabeležim jednog dana na traku i ispunila mi se želja – dodaje Marko koji je album posvetio rodetiljima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime