Stigao je “Pedro Caliente”… Novi singl dragstor-pank benda Raskid 13

0
374
Oglasi
Raskid 13/ Photo: Promo
Raskid 13/ Photo: Promo

Pančevački dragstor – punk bend Raskid 13 objavio je novi singl pod nazivom “Pedro Caliente”  koji  predstavlja odličan uvod u ono što očekuje fanove benda  – nastupi u Dvorani Apolo Doma omladine Pančevo, 9. decembra, i Božidarcu u Beogradu, 16. decembra.

Oba koncerta su najava i zagrevanje pred veliku američku turneju koja se očekuje početkom iduće godine.

Novi hit “Pedro Caliente” označava prekretnicu u karijeri benda. Zbog promene političke situacije u svetu do koje je došlo posle pobede Donalda Trampa u Americi, Raskid13 je odlučio da amerikanizuje svoje stvaralaštvo, odnosno da uvede elemente vestern & kantri muzike meksičkog tipa. Ako se izuzmu Nikola Karović i Slavko Perović, ovo je jedan od prvih takvih hitova na našim prostorima, a definitivno prvi u Južno – banatskom okrugu.

Raskid 13/ Photo: Facebook @raskid13
Raskid 13/ Photo: Facebook @raskid13

Pitali smo članove benda Raskid 13, ko je ustvari Pedro Kaliente?

Pedro Kaliente je neustrašivi borac za pravdu koji radi 24 časa na dan, a ponekad i više. Legenda kaže da je u fer borbi razbio Šejna iz pesme Darka Rundeka, kao i Huana iz čuvene Bajagine pesme “Tekila, gerila”.

Raskid 13 je predložio da se spomenik Pedru Kalienteu postavi na beogradski trg Slavija, ali su se gradski oci ipak odlučili za muzičku fontanu. Predlog da fontana 24 časa na dan emituje pesmu “Pedro Caliente” je takođe, bez objašnjenja, odbijen.

Bend takođe naglašava da pri ovoj poplavi rijaliti programa i gomile efemernih likova koji postaju popularni, a u odsustvu Ive Lole Ribara i Save Kovačevića, mladi konačno dobijaju lik na koji mogu da se ugledaju, što im omogućava da sebe izgrade na pravim vednostima. Pogotovo je važna činjenica da Pedro Kaliente “nikad ne kasni sa kirijom i plaća infostan”.

https://www.youtube.com/watch?v=tN-3_P6z9Qg

HL

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime