Stigao je novi album Eda Širana “Autumn Variations”… taman na vreme

0
279
Ed Širan, press photo/Mascom
Oglasi

U jesenju sezonu Ed Širan nas uvodi sa potpuno novim albumom, adekvatnog naziva “Autumn Variations”.

Ovo je drugo izdanje koje je Ed objavio u ovoj godini. Baš kao i “Subtract (-)” , sačinjeno je od pesama koje su nastale tokom sesija sa osnivačem grupe The National, Aronom Desnerom.

– Prošle jeseni sam otkrio da moji prijatelji i ja prolazimo kroz toliko životnih promena. Posle letnje žege sve se ili smirilo, sleglo, došlo do vrhunca ili se urušilo. Ovo su pesme o prijateljstvu i ljubavi nasuprot depresiji, usamljenosti i razočarenju – rekao je Ed.

Ed Širan snima live album tako što – svira po kućama fanova

Njegova aktuelna turneja beleži fantastične rezulatte a očekuju ga i dva rapsordata koncerta u londonskom sali Royal Albert Hall tokom novembra. Period nastanka poslednja dva albuma delom obuhvata nedavno objavljen dokumentarni film “Ed Sheeran: The Sum of It All”.

Ed Širan, press photo/Mascom

Širan je već u periodu izlaska prethodnog izdanja rekao da su on i Aron bili veoma produktivni što je rezultiralo velikim brojem napisanih i snimljenih pesama. Komentarišući inspiraciju za set numera zastupljenih na albumu “Autumn Variations” Ed je izjavio:

– Tata i brat su mi pričali o kompozitoru po imenu Elgar, koji je komponovao delo “Enigma Variations2, gde je svaka od četrnaest kompozicija bilo posvećena nekom od njegovih prijatelja. To me inspirisalo da napišem pesme za ovaj album. Dok sam snimao “Subtract” sa Aronom odmah smo kliknuli. Pisali smo i snimali non-stop i ovaj album svedoči o našem prijateljstvu. Imam snažan utisak da su pesme uhvatile zvuk i osećaj jeseni. Nadam se da ćete zavoleti ovaj albumu onoliko koliko ga ja volim.

Ed Širan, Adel i Hari Stajls na listi najbogatijih Britanaca mlađih od 35…

Izdanje je od 29. septembra dostupno na svim striming servisima a “Autumn Variations” će uskoro biti dostupan na vinilu i CD-u u Mascomstore (Čumić, Ušće, Galerija) i online shopu mascom.rs. Izlazak albuma predstavlja akustično izvođenje izvođenje pesme “American Town”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime