Spotify objavio liste najslušanijih umetnika, pesama i albuma u 2023. godini…

0
224
Spotify/Photo: Pixabay/Photo: Shutterstock
Oglasi

Pevačica Tejlor Svift je, naravno, najslušanija na platformi Spotify u 2023. godini.

Sviftova je od početka godine premašila 26,1 milijardu strimova širom sveta, svrgnuvši sa trona Bad Bunny-ja, koji je držao titulu poslednje tri godine. Takođe treba napomenuti da je podkast njenog dečka Travisa Kelcea, New Heights sa Džejsonom i Travisom Kelceom, bio najgledaniji sportski podkast na svetu u 2023.

Sviftova je svoj uspeh proslavila tako što je ispunila želju svojih obožavalaca. Naime, na Spotify-u je objavila pesmu “You’re Losing Me”, koja se do sada mogla čuti samo na jednoj od verzija njenog albuma “Midnights”, koji se mogao kupiti samo u SAD.

Spotify ukida tantijeme za pesme s manje od hiljadu streamova godišnje…

– Samo želim da se zahvalim svima koji su slušali moju muziku ove godine, bilo gde u svetu. Biti proglašen za Spotify najboljeg globalnog izvođača za 2023. je zaista najbolji rođendanski/praznični poklon koji ste mi mogli dati – rekla je Sviftova, koja slavi rođendan 13. decembra.

– Pokušavala sam da smislim način da se zahvalim… Otkako me mnogi od vas pitaju da strimujem “You’re Losing Me (From The Vault)”. Izvolite! Sada konačno možešte da je slušate SVUDA – rekla je ona.

Od 1. januara 2023. godine, Spotify je koristilo preko 574 miliona ljudi širom sveta. Na globalnom nivou, “Flowers” Majli Sajrus je bila najslušanija pesma godine sa 1,6 milijardi strimova, dok je “Un Verano Sin Ti”, Bad Bunny-a najstrimovaniji album na svetu.

The Joe Rogan Experience bio je najpopularniji podkast (kao i poslednjih nekoliko godina), zajedno sa Call Her Daddy, Huberman Lab, Anything Goes with Emma Chamberlain i On Purpose s Jayem Shettyjem.

Ima ih samo 35… Ovo su rok pesme koje su dostigle milijardu ili više strimova na aplikaciji Spotify

A ako koristite Spotify, od srede ćete moći da dobijete i svoj Wrapped 2023, odnosno pregled omiljenih muzičara i pesama iz prošle godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime