Skot Rejnor bio je član jednog od najvećih bendova na svetu… a sada je – policajac

0
115
Blink-182 1995./Photo: Kerry Key from San Diego, wikipedia.org
Oglasi

Skot Rejnor možda danas nije poynat ba[ svima – ali u jednom trenutku bio je ;lan jednog od najvećih pop pank bendova na svetu.

Bivši bubnjar je sada ponosni član policije San Dijega, položivši zakletvu u januaru 2023.

Ali dve decenije pre toga, Skot je bio originalni bubnjar grupe Blink – 182 i pevao je o prvoj ljubavi i zbijao šale sa Markom Hopusom i Tomom Delongom.

Blink-182 kao Ramones… U novom spotu “Dance With Me” odali počast svojim idolima

Skot se prvi put pridružio bendu kada je imao 14 godina i tada je bio u bendu The Necropheliacs, inspirisanom Metallicom i Misfitsima.

Njih je kolega iz benda upoznao sa Tomom Delongeom na zabavi, par se “ukačio” i zajedno su počeli da stvaraju muziku inspirisanu pank bendom The Descendants.

Godine 1992. upoznali su se sa Hopusom i trio je formirao ono što je postalo Blink 182. Njihov demo album, “Buddha”, je bio odličan i na kraju su potpisali ugovor sa izdavačkom kućom MCA.

Međutim, otprilike u to vreme Rejnorovi roditelji su se preselili u Rino, u Nevadu, što ga je primoralo da mora stalno da putuje za San Dijego kako bi ostao u bendu.

Okupio se kompletan Blink-182… Snimaju album i kreću na turneju

Godine 1994. njihov prvi album, “Cheshire Cat”, uveliko je prošao ispod radara kada su počeli da grade svoje ime svirajući koncerte po klubovima. Rejnor je živeo sa Hopusovim roditeljima dok su snimali album, a na kraju je napustio školu i dobio diplomu kao vanredni student.

Drugi album benda, “Dude Ranch”, pojavio se 1996. i pozicionirao ih kao jedan od najvećih novih umetnika tog vremena. To je u velikoj meri zasluga singla “Dammit”, koji je ostao na set listi benda do danas.

Međutim, tenzija je počela da raste u bendu, i prema Skotovom kasnijem priznanju, on je prestao da mari za grupu. To je pripisao svojoj želji da potpiše ugovor s konkurentskom izdavačkom kućom Epitaph umesto sa MCA, pre nego što je odbijen, piše The Sun.

Godine 1998. stvari su se dodano pogoršale među kolegama iz benda, a Rejnor se okrenuo alkoholu kako bi se izborio sa tim. Stvari su postale jako loše. Delong i Hopus su mu dali ultimatum – da ode na lečenje ili da napusti bend.

E ovako je to moglo da zvuči… da su Blink-182 svirali najveći hit Killersa

Rejnor je pristao na rehabilitaciju, ali je na kraju ipak ozpušten iz benda i zamenjen Travisom Barkerom, koji je i ranije menjao Skota kada je bio primoran da propušta nastupe zbog porodičnih problema.

Pre nego što se pridružio bendu, Barker je bio bubnjar za The Akuabats, koji su bili poznati po svom “superherojskom” nastupu sa plavom i crnom odećom od lateksa.

Skot je dao samo jedan intervju otkako je napustio grupu, rekavši za AbsolutePunk 2004:

– Teško je opisati 6 godina života u treptaju i zašto se to završilo za mene na neki ovakav način. Takođe je nemoguće opisati bez toga da postane lično. Najbolji način na koji to mogu da kažem je da se sve nekako pokvarilo u mom privatnom životu, i u bendu, i sa Markom i Tomom. Oni su želeli drugačije stvari od mene, a u isto vreme naše prijateljstvo je stavljeno na probu.

Dodao je da više nije prijatelj sa Hopusom i Delongeom, rekavši:

– Išli smo različitim putevima, ja sam odabrao onaj koji je za mene bio ispravan. Oni rade stvari koje su želeli, koje ja ne bih uradio i obrnuto.

Međutim, napomenuo je da je nezadovoljan što su odlučili da ga izbace iz benda tako što su mu zo rekli – telefonom.

Od tog trenutka, Blink-182 su postali međunarodne megazvezde, a njihov sledeći album, “Enema Of The State”, postao je jedan od najboljih rok albuma svih vremena.

Skot je nastavio da svira u brojnim bendovima i bio je glasni zagovornik StandUpForKids, dobrotvorne organizacije koja ima za cilj da pomogne beskućnicima u Kaliforniji.

Godine 2023, posle šest meseci obuke, postao je član policijske uprave San Dijega i položio zakletvu sa ostatkom svoje klase.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime