Noel je nenadj***v… Galager tvrdi da je “Definitley Maybe” Oasisa bio poslednji veliki punk album, a britpop pokret su bili “sve sami idioti”

0
182
Noel Galager/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Noel Galager osvrnuo se na eru koja je prethodila Oasisovom debitantskom albumu “Definitely Maybe” iz 1994. ali i isprozivao britpop savremenike benda kao što su Blur, Pulp i The Stone Roses u novom intervjuu za Mojo.

– Uvek smo imali nepokolebljivo samopouzdanje u Oasisu – rekao je. – Svi koji su čuli demo snimke onoga što će postati ‘Definitely Maybe’ bili su izbezumljeni, pa smo samo hteli da iskoristimo trenutak. Pričali smo među sobom nekoliko godina i kad je došlo do toga, bili smo spremni – rekao je Noel i dodao:

Noel Galager, mrtav ozbiljan: Voleo bih da “oživimo” Oasis kao holograme

– Pre nego što je ‘Definitely Maybe’ izašao, naši singlovi su nas doveli na najbolju poziciju na Grand Prixu. Imali smo najbolji auto, bili smo najbolji vozači, i ubrzavali smo čekajući da se upali zeleno svetlo i jebeno uništili sve. Išli smo po celoj zemlji i svima govorili da smo najbolja stvar još od The Beatlesa.

Sujeta, moj omiljeni greh… Evo zašto je Noel Galager obrisao potpis Pitera Grina sa Les Paula pokojne ikone koji je kupio

– “Definitely Maybe” je bio poslednji veliki punk album u mnogim aspektima – izjavio je. – Bili smo punk bend s melodijama Beatlesa. Nismo imali efekte, jedva nešto od opreme, samo gomilu stava, 12 limenki Red Stripea i ambiciju. Ako slušate to i ‘Never Mind The Bollocks’ [Sex Pistolsa], prilično su slični. Taj album je bio o teskobi tinejdžera 1977. godine. Premotajmo u 1994. godinu, i ‘Definitely Maybe’ govori o slavi tinejdžerske dobi.

Noel Galager se razvodi… Žena više ne može da podnese njegovu muziku

Galagher je takođe neštedimice procenio britansku muzičku scenu u vreme dolaska benda, rekavši:

– Čuo bih Blur ili Pulp ili Suede na radiju i pomislio – jebeš te idiote.

DAN KADA SU NA CRTU IZAŠLI KRALJEVI BRITPOPA: Blur dobio bitku, Oasis rat

Malo je popustio rekavši da je “to bilo neverovatno vreme za indie muziku”, ali Oasis je bio “spreman svakoga da zbriđe.

– Mislio sam da su Blur, Pulp, The Stone Roses, The La’s, tko god, bili sjajni ljudi i imali su jednu ili dve sjajne pjesme, ali mi smo ih imali dvanaest. Koliko god oni bili glasni, mi smo bili glasniji. Koliko god oni bili brzi, mi smo bili brži. Koliko god dobri bili, nadmašili bismo ih. Svi su bili sjajni bendovi, ali mi smo bili bolji.

Neverovatan lik… Noel Galager ispunio san, svirao sa Makartnijem na bini, ali je ipak našao razlog da gunđa

Fanovi koji se nadaju ponovnom okupljanju Oasisa moraće da nastave da čekaju. Stariji Galager je zaokupljen svojom solo grupom Noel Gallagher’s High Flying Birds, koja je u junu objavila svoj četvrti album, “Council Skies”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime