Sjani slovenački bend GHB objavio osmi album i poručio… Never Back Down

0
535
GHB/Photo: GHB promo
Oglasi

Grega Habić Band (GHB) objavio je osmi studijski album pod nazivom “Never Back Down”. Izlazak albuma propraćen je sa dva video singla za pesme “Art of Isolation” i “Dance”.

GHB je svoju muzičku avanturu počeo daleke 2009. godine objavljivanjem debitantskog instrumentalnog albuma gitariste Grege Habića “Rebirth”. Tokom godina bend je snimio još osam studijskih albuma, istovremeno svirajući što je moguće više uživo. Vrhunac je svakako bio uvodna svirka legendarnom škotskom bendu Nazareth u ljubljanskom prostoru Križanke.

Članovi grupe su se s vremena na vreme menjali, ali je glavni oslonac pored Grege uvek bio basista Klemen Gašar.

Prvih šest studijskih radova uglavnom je bila instrumentalna gitarska muzika sa retkim prilikama vokalno orijentisane melodije. Amerikanac Džesi Adams je odigrao veliku ulogu u tih nekoliko pesama sa svojim vokalom u rasponu od metala do repa i svega između. Svu muziku je napisao sam Grega, ali je na snimcima bilo mnogo muzičkih gostiju iz celog sveta. U oktobru 2022. jedan od najboljih slovenačkih bubnjara Klemen Markelj kompletirao je postavu benda uz pevačicu Blazku Udir.

Novi studijski album “Never Back Down” je vokalno orijentisana ploča. Sam Grega je snimio vokale na četiri pesme, dok je Blažkino pevanje prikazano na dodatne dve. Prateće vokale snimile su Nina Bauman i Mirjana Ćirović.

Veliki kreativni doprinos na ploči je doprinos bubnjanja Klemena Markelja i njegovog svestranog muziciranja. Klemen je napisao i pesmu “Camel on the run” koja se ističe kao jedina džez kompozicija na novom albumu.

Još jednom GHB je imao veliku pomoć dok je snimao pesme za “Never Back Down” od strane nekih zanimljivih gostiju muzičara; Amerikanac Glen Snelvar (Gordian Knot, At War With Self) je radio akustičnu gitaru i bas numere na “Not like the other”, Gasper Gantar (Srećna Mladina, Red Five Point Star) snimio bas na “Monolith”, Staš Hrenić (30 Stopinj V Senci) pomogao je sa dodatnim vokalom na naslovnoj numeri, klavijaturista iz Etopije, rođen u Los Anđelesu Kibrom Birhane je u velikoj meri predstavljen u numeri “Camel on the run”, a nastering je uradio Brazilac Mateus Manente.

Novi album je predstavljen na svim najvećim platformama za distribuciju digitalne muzike.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime