“Sjajniji od sunca”… Niški bend Prljave sestre predstavio novi video singl

0
427
Oglasi
Prljave sestre/ Photo: Dina Isam
Prljave sestre/ Photo: Dina Isam

Niški trio Prljave sestre objavlo je novi video singl pod nazivom “Sjajniji od sunca”.

Ovo je peti singl (do sada su objavljeni “Nova jutra”, “Talas”, “Unazad” i “Kiša”) s albuma “Najgore tek dolazi” (maj 2020, Pop Depresija/Kišobran).

Muziku i tekst za psihodeličnu pop-rok pesmu “Sjajniji od sunca” napisao je basista Petar Milosavljević, a hronološki je jedna od prvih numera sa aktuelnog izdanja, nastala neposredno nakon što je Migi Stoiljković (bubnjar) došao u bend.

Jedna je od svega nekoliko pesama benda Prljave sestre sa jakim uticajem britanskog zvuka. Izdvaja se i optimističnim tekstom i slojevitim aranžmanom, kao i neverovatnom igrom basa i bubnja preko kojih gitarista Miloš Pavlović drži kratki kurs istorije električne gitare sa posebnim akcentom na sedamdesete godine 20. veka.

Prljave sestre/ Photo: Dina Isam
Prljave sestre/ Photo: Dina Isam

Spot je još jedan od brojnih rezultata saradnje s udarnim tandemom Bohemije. Ideja je došla od Petra, snimatelji su bili Janko i Dina, a montažu i efekte radili su udruženim snagama sve troje.

Spot je sniman tokom prethodne godine – u jeku prvog naleta pandemije, pa je trebalo nešto više vremena da bude objavljen.

Prljave sestre će uskoro objaviti remasterovanu verziju prvog studijskog albuma, koji je originalno objavljen krajem 2016. godine za izdavačku kuću Lampshade Media.

Janko Džambas, producent drugog albuma Sestara, već nekoliko meseci radi na definitivnoj verziji albuma kojim se bend predstavio široj publici.

Paralelno sa tim, grupa radi na materijalu za naredno izdanje, a neke od novih numera već su standardni deo njihovih live nastupa.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime