Rod Stjuart, Ron Vud i Keni Džons snimaju novi album kao The Faces

0
364
Oglasi
The Faces/Photo; facebook@facesband
The Faces/Photo; facebook@facesband

Preživeli članovi grupe Faces, Rod Stjuart, Ron Vud i Keni Džons okupiće se kako bi snimili nove pesme, otkrio je Vud u novom intervjuu za The Times. Trio se okupljao prethodnih godina za neke nastupe, ali nije bilo novog albuma Faces od “Ooh La La” iz 1973.

Portparol Roda Stjuarta nije odmah odgovorio na zahtev magazina Rolling Stone za komentarom.

“Da se o mom životu pravi film”… Rod Stjuart bi baš voleo film o sebi, a zna čak i ko bi ga glumio

The Faces su se raspali 1975. godine zbog Stjuartovog uspeha kao samostalnog umetnika. Gitarista Vud pridružio se Rolling Stonesima kasnije te godine, bubnjar Džons je 1979. zamenio Kita Muna u The Who, klavijaturista Jan Meklagan postao je studijski muzičar i glumac, a osnivač, basista Roni Lejn objavio je 1977. godine album “Rough Mix” sa Pitom Tauzendom, pre nego što je oboleo od multiple skleroze. Lejn je umro 1997. godine, a Meklagan 2014. godine. Basista Faces iz poslednjih dana benda, Tetsu Jamaguči, živi u Japanu i povukao se iz muzičke industrije.

Šta se desilo s “izgubljenom pesmom” grupe Queen i Roda Stjuarta?

Klasična postava Faces ponovo se okupila na koncertu Roda Stjuarta na stadionu Vembley 1986. Pregršt kratkih, delimičnih okupljanja usledilo je sve dok preživeli članovi, bez Stjuarta, nisu krenuli na turneju kao The Faces 2010. godine, sa Mikom Haknelom iz simply Red na vokalu i Glenom Matlokom na basu. Stjuart je planirao okupljanje kada je grupa primljena u Rock & Roll Hall of Fame 2012. godine, ali je morao da se povuče zbog bolesti. Haknel je još jednom zauzeo njegovo mesto.

Stjuart, Vud i Džons su 2015. godine svirali na Stjuartovoj proslavi 70. rođendana i dobrotvornoj akciji tim povodom. Prošle godine svirali su “Stay With Me” na kraju dodele Brit nagrada. Tokom svega ovoga nije bilo piče o stvaranju nove muzike, a detalji nedavne sesije tek treba da se pojave.

HL/Izvor: rollingstone.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime