Sjajna vest… Gogol Bordello na otvaranju Arsenal festa 

0
170
Oglasi
Gogol Bordello Photo Daniel Efram, Arsenal fest promo
Gogol Bordello Photo Daniel Efram, Arsenal fest promo

Multietnička džipsi pank-rok atrakcija, američki bend Gogol Bordello, drugi je potvrđen izvođač na 12. Arsenal festu u Kragujevcu (30.6. – 2.7.2022), a u prostoru Kneževog arsenala nastupiće prve festivalske večeri, 30. juna.

Bilo je predviđeno da Gogol Bordello još ranije sviraju na Arsenalu, međutim, zbog pandemije kovid-19,  nisu dolazili u Evropu. Krosover sastav sa Menhetna koji, u dobroj meri, inspiraciju za svoje pesme nalazi u tradiciji Balkana, stiže u Kragujevac u sklopu velike evropske turneje u junu i julu 2022, gde će odsvirati 29 koncerata i festivalskih nastupa.

“Evropo, džipsi-pank pleme ne može da bude mirno. Bilo da ste spremni ili ne, dolazimo da provedemo leto 2022. sa vama”, euforično najavljuju Gogol Bordello.

Publika u srcu Šumadije može da očekuje nezaboravnu atmosferu sa kabaretskim elementima, uz njihove standarne koncertne adute “Wonderlust King”, “Pala Tute”, “Start Wearing Purple”…

Ulaznice za Arsenal fest još svega nekoliko dana, do 1. novembra, u prodaji su, putem mreže Tickets.rs, po promotivnim cenama. Cena trodnevnog kompleta je 2.500 dinara, a za 1. jul,  dan kada nastupa prvi potvrđen hedlajner,  grupa Placebo, 1.500 dinara. Kasnije, komplet će koštati 3.000, a karta za 1. jul 2.000 dinara.

GOGOL BORDELLO I BIS NA KROVU… OVAKO JE SINOĆ BILO U BAŠTI SKC-A

Na čelu sa harizmatičnim pevačem Eženom Hucom, poreklom iz Ukrajine, Gogol Bordello je za 22 godine postojanja, prvenstveno zahvaljujući visokoenergetskim živim nastupima, stekao zavidnu reputaciju. To su na više nego ubedljiv način potvrdili u maju 2018, koncertom u krcatoj bašti beogradskog SKC-a. Nastup je ostao upamćen po tome što se, kad je policija u ponoć naredila da se koncert završi, frontmen Huc pojavio na prozoru garderobe, na krovu nastrešnice SKC-a i odatle priuštio obožavaocima nezaboravan bis.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime