Home»Muzika»Gogol Bordello i bis na krovu… Ovako je sinoć bilo u bašti SKC-a

Gogol Bordello i bis na krovu… Ovako je sinoć bilo u bašti SKC-a

3
Shares
Pinterest Google+
Gogol Bordello/ Photo: Nemanja Đorđević
Gogol Bordello/ Photo: Nemanja Đorđević

Svetska džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello u ponedeljak uveče održao je koncert u krcatoj bašti beogradskog SKC-a, koji se završio bisom frontmena Eugena Hutza na krovu i druženjem sa fanovima u Resavskoj ulici.

Gogol Bordello/ Photo: Nemanja Đorđević
Gogol Bordello/ Photo: Nemanja Đorđević

Bend iz Njujorka koji je tokom skoro 20 godina karijere zabeležio nastupe na brojim značanim svetskim festivalima i stekao status velike koncertne atrakcije, poklonio je beograđanima sat i 50 minuta sjajne muzike, performansa i energije.

Fascinantni frontmen, Ukrajinac Eugene Hutz, otkačeni ruski violinista Sergej Rjabcev, pevačica i perkusionistkinja Pamela Rasin (koja predstavlja pravu energetsku bombu na bini) i ostatak ekipe izmamili su horsko pevanje refrena već na drugoj pesmi “Not A Crime” i odma zatim i u zaraznom hitu “Wonderlust King”.

Svake sekunde koncerta moglo je da se oseti koliko su Gogol Bordello uvežbani, i sa koliko žara se predaju scensko-zvučnom spektaklu.

Ska, rege, pank, gipsy i još mnogo toga prelivalo se stvarajući krosover toliko blizak ovom podneblju, a fanovi nisu dobijali šansu ni da predahnu dok su se smenjivale “Never Young”, “Saboteur Blues”, “My Companjera”, “Alcohol”…

Četa sa Menhetna, a zapravo iz raznih krajeva sveta, dobro je zaljuljala baštu izvodeći “Perfect”, da bi prava erupcija nastala uz “Start Wearing Purple”.

 

Posle završetka koncerta, Eugene je na glasne pozive uporne publike, iz garderobe izašao kroz prozor na krov nadstrešnice SKC-a, odakle je priredio neformalni bis sa akustičnom gitarom uz horsko pevanje Beograđana. Hutz se potom družio sa fanovima na ulici ispred SKC-a.

– Hvala Beograde!… Prvi nastup na balkanskom delu turneje “Seekers And Finders 2018”, na ulicama Beograda – navodi Gogol Bordello na svojoj zvaničnoj fejsbuk strani.

Sjajno zagrevanje je priuštio bend Maika, koji je nedavno objavio prvenac “Balkannibalism”. Alternativni dance-punk sastav predvođen “balkanskom Cher”- Idom Prester i Bojanom Simeon u svojih 35 minuta pokazao je da bi u budućnosti mogao da bude zapažena regionalna atrakcija.

Previous post

Dobro došli u svetlu budućnost... Predstava "Nigde nikog nemam" 30. maja u teatru Le Studio

Next post

Mister Hajd predstavio spot za singl "Povedi me"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *