Marvin Gej bi bio ponosan… Singlom “Why Am I Alive Now” Anohni and The Johnsons najavili novi album

0
221
BE3- credit - Image by ANOHNI with Nomi Ruiz c. Rebis Music 2023
Oglasi

“My Back Was A Bridge For You To Cross”, novi album Anohni and the Johnsons, pod okriljem Rough Trade & Secretly Canadian, objavljen je u petak.

Predvodi ga poslednji singl sa istog – “Why Am I Alive Now” sa video spotom u režiji Hanter Šafera.

Kreativni proces stvaranja “My Back Was A Bridge For You To Cross”, prvog albuma posle hvaljenog prvenca “Hopelessness” iz 2016. godine, Anohni opisuje kao mukotrpan, ali takođe nadahnut, radostan i intiman, obnova i preimenovanje njenog odgovora na svet kako ga ona vidi.

Istraživanje: Ne ide to bez Marvina Geja… Ovo je pjelista koja podiže raspoloženje za nestašluke u krevetu

– Puno sam razmišljala o pesmi Marvina Geja “What’s Going On” – kaže Anohni o ovom, svom šestom studijskom albumu. – To je bio značajan kamen temeljac u mojoj glavi.

“My Back Was a Bridge For You To Cross” cover

Album za koju autorka priznaje da je neraskidivo i ličan, i politički, takođe je pun iskrene muzike koja dovodi u pitanje sopstveno pravo da bude saslušana, “My Back Was A Bridge For You To Cross” demonstrira jedinstveni kapacitet muzike da unese harmoniju u kontradiktorne elemente koji se nadmeću.

Novi album, kao i prvi, angažovani, singl sa istog “It Must Change”, za koju je produkciju radio Džimi Hogartt (Ejmi Vajnhaus, Dafi, Tina Tarner) umetnički odgovaraju na pitanje Marvina Geja, “What’s Going On”.

Kolin Vitaker režirao “Paradise”, novi spot pevačice Anohni

Neke od ovih pesama danas odgovaraju na globalne i ekološke probleme koji su prvi put bili izneseni u popularnoj muzici pre više od 50 godina.

Sa “Mercy Mercy Me (The Ecology)”, Marvin Gej je 1971. godine uputio vizionarski poziv za probleme životne sredine, gest koji je još odavno odjeknuo u stvaralaštvu Anogni – od “Rapture” 1992. i “Another World” 2009. godine, pomenutog “Manta Ray” do “4 Degrees” i “Why Did You Separate Me From The Earth?” sa njenog poslednjeg albuma “Hopelessness” 2016. godine.

BV2 Why Am I Alive Now – credit_ Image by ANOHNI with Nomi Ruiz c. Rebis Music 2023

Album izražava pogled na svet, menjajući oblik kroz široki raspon tema. Kroz lični stav, Anohni se bavi gubitkom voljenih osoba, nejednakošću, otuđenjem, prihvaćanjem, okrutnošću, ekocidom, razaranjem izazvanim abrahamskim teologijama, feminizmom u budućnosti i mogućnošću da promenimo svoj način razmišljanja, svoje duhovne ideje, naše društvene strukture i naše odnose s ostatkom prirode.

– Želim da album bude korisna – kaže Anohni – i vojnička truba za ljude kojima je potrebna potpora i olakšanje, da pomognem drugima da dostojanstveno i otporno prođu kroz ove razgovore s kojima se sada suočavamo.

Pogledajte spot za “Why Am I Alive Now”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime