Singlom i spotom “Modrovrana” Niko Nikolić najavio drugi album “Privatni indigo”

0
189
Niko Nikolić/Photo: press promo
Oglasi

Novembar nam donosi treći i poslednji singl kantautora Nika Nikolića za njegov predstojeći drugi album pod nazivom “Privatni indigo”.

“Modrovrana” je pesma u progresiv-pop stilu koja odiše domaćim folklorom i indi raskoši, u kojoj Niko peva o bivšem prijatelju koji je daleko. Produkciju i miks potpisuje Srđan Popov, koji je sa Nikom radio i na aranžmanu pesme. Stop motion spot nastao u kućnoj režiji potpisuju Sara Vasović i sam Nikolić.

U potrazi za unutrašnjim mirom… Niko Nikolić objavio novi singl i spot za pesmu “Vetruška”

Za potrebe snimanja pesme je okupljena šarena ekipa muzičara: Svetlana Novaković, flauta, Dušan Murišić, truba, a tu su i Nikove koleginice iz hora “Svi UGLAS!” – Maja Ćurčić, Mina Vasović i Mika Nikolić, koje zajedno sa Lunom Škopeljom izvode prateće vokale. Modrovrana se muzički oslanja na melodijske repeticije što predstavlja omaž kompozitoru Filipu Glasu i kantautoru Sufjanu Stivensu, dok ritmom i trilerima evocira zvukove domaćeg folklora. Stihovi su melanholični, intimni i kao i uvek enigmatični.

Niko Nikolić/Photo: press promo

– U proteklim godinama sam gubio dosta prijatelja, neki su odlazili u inostranstvo, sa nekima sam prekinuo kontakt. Ova pesma je o ljubavi prema takvom prijatelju, što je iskazano kroz metaforu modrovrane, ptice selice. Takođe, rad na spotu je bio jako oslobađajuć, zaljubio sam se u stop motion tehniku. Radio sam samo sa Sarom i nismo zavisili ni od koga, što je značajno olakšalo proces, a takođe omogućilo zabavu. Pritom sam naučio i nove kreativne veštine – navodi Niko Nikolić.

Da podsetimo, Niko iza sebe ima debitanski album “Drugo mesto”, objavljen decembra 2020. godine, brojne singlove, kao i rad sa bendom Laplander. Oba njegova projekta izabrana su na konkursu Serbia Creates: The Spotlight, čiji je cilj da podrži mlade muzičare, obezbeđujući nastupe na renomiranim festivalima širom regiona.

U narednim mesecima možemo očekivati drugi samostalni album Nika Nikolića pod nazivom “Privatni indigo”, koji je prethodno najavljivan singlovima “Zvezda koja mi treba”, “Plava refleskija”, a sada i aktuelnom pesmom “Modrovrana”.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime