Singlom “Čovjek zvani činjenica” mostarski Zoster najavljuje novo studijsko izdanje

0
310
Oglasi
Zoster
Zoster/ Photo: Promo

Mostarska grupa Zoster objavila je novi video singl pod nazivom “Čovjek zvani činjenica”, četvrti sa njihovog novog albuma “Najgori”.

“Čovjek želi da je ptica”… Stigao novi video singl grupe Zoster

Muziku i tekst potpisuje frontmen grupe Mario Knezović, a aranžman  Adis Sirbubalo. Gostujući muzičari na pesmi su Džoni Gomez perkusije i Miron Rafajlović trube. Video spot za pjesmu radio je dugogodišnji suradnik grupe Zoster – Miki Olabarri.

Zoster (Beer Fest)/ Photo: AleX

– Spot za pesmu “Čovjek zvani činjenica” snimljen je u julu 2022. godine širom Španije od severa do juga, od Costa Brava do Costa del Sol po starim napuštenim putevima tražeći ostatke nekih lepih vremena i mesta koja će uskoro nestati. Snimljeno je sa super 8 analognim filmom inspirisanim serijama b produkcije iz kasnih 70tih. Spot prestavlja pilot/trailer filma koji nikad neće biti snimljen – navodi frontmen benda, Mario Knezović.

“Treba mi keš”, kaže Zoster u video singlu kojim najavljuje novi album

Album “Najgori” imaće 10 pesama koje su koncepcijski povezane. Zoster je 2020. godine potpisao ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom za izdavanje albuma “Najgori“ koji je sniman u Muzičkom centaru Pavarotti u Mostaru, studiju Baraka u Mostaru i studiju Modra rijeka u Sarajevu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime