Sharks, snakes & planes, Lipov Loud i Brat 25. marta u GKC Užice

0
413
Oglasi
Photo: Promo

U subotu, 25. marta od 21:00 čas u Gradskom kilturnom centru Užice nastupiće bendovi Sharks, snakes & planes, Lipov loud i Brat.

Sharks, Snakes & Planes “post-grunge” bend koji je osnovan krajem 2010. godine u staroj  beogradskoj industrijskoj zoni.

Iako ime benda, kako kažu članovi, podseća na neki trećerazredni “treš” filmski naslov zapravo ima dublje značenje a to je da se ljudi u nevolji (tačnije, u strahu) drže zajedno, i zbog toga ajkule, zmije i avioni kao neke od najvećih ljudskih fobija.

Lipov Loud
Lipov Loud/ Photo: Promo (Long Play)

Beogradski bend Lipov Loud osnovan je 2018. godine u beogradskoj mesnoj zajednici Lipov lad i čine ga Branislav Glumac (gitara, vokal), Đorđe Đolović (ritam gitara), Rade Šević (bas, vokal) i Goran Kostić (bubnjevi).

Bend je sa autorskim materijalom nastupao širom Srbije na brojnim festivalima i koncertima i nedavno je objavio za izdavačku kuću Long Play svoj prvi EP pod nazivom “Ne pristajem”.

“Ne pristajem”… Lipov Loud objavio prvi EP

Njihovu muziku karakteriše zvuk garažnog roka, miris asfalta i snažni, emotivni tekstovi.

Brat/ Photo: AleX

Bend Brat nastao je 15. februara 2014. godine u Užicu. Sviraju hardcore na njihov način, sa primesama punk, metal i rapcora.

U početku su svirali pesme poznatih hardcore bendova, ali su ubrzo počeli da stvaraju autorski materijal i da ga predstavljaju publici.

Prva svirka im je bila u rodnom gradu, a zatim su počele svirke i nastupi na festivalima i po drugim gradovima (Čačak, Požega, Gornji Milanovac, Bajina Bašta, Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Zrenjanin, Niš, Zlatibor HillsUp, Aranđelovac, Banja Luka Demo fest, Tuzla, Sarajevo, Zaječar Gitarijada…).

Prvi album koji sarži 11 pesama, bend je objavio 1. novembra 2018. U septembru prošle godine našli su se na kompilaciji “Tribute to Eyesburn – Only We Can Solve This Problem” sa obradom pesme “Stark Blind”.

Prošle, 2022. Brat je objavio singlove “Otrov” i “Na margini” kojima najavljuju drugi album čije se snimanje, kako kažu članovi benda, “malo odužilo, ali privodi se kraju”.

Kao što smo već rekli, svirka počinje u 21:00 čas, a cena ulaznice iznosi 500 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime