Home»Muzika»Homeland»“Ne pristajem”… Lipov Loud objavio prvi EP

“Ne pristajem”… Lipov Loud objavio prvi EP

4
Shares
Pinterest Google+
Lipov Loud/ Photo: Promo
Lipov Loud/ Photo: Promo

Beogradski bend Lipov Loud objavio je, u izdanju promoterske kuće Long Play, na svim relevantnim digitalnim platformama i striming servisima, prvo EP izdanje sa četiri pesme, koje će koncertno promovisati u klubu Elektropionir u petak, 27. maja.

Grupu osnovanu 2018. čine: Bane Glumac (solo gitara i vokal), Đorđe Đolović (ritam gitara), Goran Kostić (bubnjevi) i Rade Šević (bas i vokal).

Lipov Loud se interesantno poigrao rečima, jer je EP nazvan “Ne pristajem”, a udarna numera – “Ne priznajem”.

– Ta pesma je najmlađa od ove četiri – otkrivaju članovi grupe i dodaju – Ne pristajem, ne priznajem, neću da te nemam… To je emotivna i iskrena ispovest pesnika o gubitku drage osobe. Sledi power balada “Daleko iza nas”, suočavanje sa prekidom ljubavi i samim sobom. “Pucam za tobom” je pesma koja je sirup strasti i želje, što bi mladi rekli – čist neizdrž. Numera “Nova ravnoteža” je slika realnosti, bitke sa monotonijom svakodnevnice i poremećaja sa kojima se suočavamo. Sve četiri pesme imaju jaku poruku i emociju, i u sebi nose ljubav.

O korišćenju društvenih mreža u svrhu promovisanja grupe kažu:
– Putem njih komuniciramo sa prijateljima benda i svima koji su za našu muziku zainteresovani. Potencijali društvenih mreža su ogromni. U ovom trenutku koristimo njihov mali deo, jer smatramo da su živi nastupi najbolji način za razmenu energije i upoznavanje sa našom muzikom.

Đorđe Đolović, Lipov Loud/ Photo: Promo
Đorđe Đolović, Lipov Loud/ Photo: Promo

Konkretne uzore, kako ističu – nemaju.

– Naša muzika spaja uticaje koje članovi benda pojedinačno sa sobom nose. Oni variraju od klasičnog roka, panka pa do novog talasa. Veliki uticaj na nas ima i muzika koja se ne prepoznaje u našem zvuku – elektronika, fank, soul… Našeg pevača, ne bez osnova, često nazivamo i šlager majstorom.

Upitani koje aktuelne bendove na srpskoj i regionalnoj sceni smatraju stilski sličnim, odgovaraju:
– Sličnim sebi smatramo sve što miriše na organski rok, kako smo ga krstili u jednom razgovoru sa Sašom Žikićem, rok kritičarem i gitaristom benda S.T.R.A.H. Bliskost osećamo sa svim bendovima sa kojima smo delili prostor za probe u Studiju Lion, BIGZ-u i Jugošpedu. Dakle – The Bite, Sharks Snakes & Planes, El Prezidente, Yokono, Remedy…

Lipov Loud sastavljen je od ljudi koji dolaze iz sveta TV produkcije i montaže, kulture i marketinga, pa sve do administrativnih poslova.

– Interesantno je da nam je basista, odnosno pevač, član zajednice lupera, solo gitarista prevodilac, ritam gitarista ozbiljan bajker, dok bubnjar ima najduži muzički staž jer se kalio svirajući u velikom broju cover bendova.

Izadnje “Ne pristajem” se može naći i na svim digitalnim platformama.

Previous post

Headliner na oproštajnom koncertu 2CELLOS u Štark Areni... Stjepan i Luka, teorija spektakla...

Next post

Otkazan koncert Bjesova u Novom Sadu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *