Sex Pistols se opet svađaju… Džoni Roten optužio ostale da hoće da zarade na kraljičinoj smrti

0
179
Oglasi
Džoni Roten/ Photo: youtube.com printscreen

Bivši član Sex Pisolsa, Džon Lajdon, koji je u tom pank bendu pevao pod pseudonimom Džoni Roten, distanciorao se od ostalih članova tog sastava koje je optužio da žele da unovče smrt britanske kraljice Elizabete II.

Lajdon se na zvaničnoj Twitter stranici svog benda Public Image Ltd, ogradio od bilo kakvih navodnih aktivnosti u vezi sa kontroverznim singlom Sex Pistolsa iz 1977. “God Save The Queen”, prenosi NME.

KRALJICA KOJOJ SE DOGODIO ROKENROL…  HTELA ILI NE, ELIZABETA II BILA JE SIMBOL NAJVEĆE MUZIČKE REVOLUCIJE U ISTORIJI

“Džon Lajdon želi da se distancira od bilo kakve aktivnosti Sex Pistolsa koja ima za cilj da unovči smrt kraljice Elizabete Druge. Muzičari u bendu i njihov menadžment odobrili su brojne zahteve, protivno Džonovoj želji, na osnovu sudske presude o odlučivanju većinom”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je po Lajdonovom mišljenju, “trenutak za odobravanje bilo kakvih zahteva Sex Pistolsa za komercijalnu dobit u vezi sa ‘God Save The Queen’ posebno neukusno i predstavlja nepoštovanje kraljice i njene porodice u ovom trenutku”.

“Džon je napisao stihove za ovu istorijsku pesmu, i iako nikada nije podržavao monarhiju, on smatra da porodica zaslužuje poštovanje u ovom teškom trenutku, kao što bi se očekivalo od svake druge osobe ili porodice kada bi im neko blizak preminuo”, stoji u saopštenju.

TAJNA VEZA IZMEĐU KRALJICE ELIZABETE II, SERIJE “TWIN PEAKS” I – POLA MAKARTNIJA

Portparol Sex Pistolsa odgovorio je na Lajdonove tvrdnje navodeći da osim nekoliko zahteva za korišćenje slike ili zvuka u novinskim izveštajima o kraljici i njenom uticaju na kulturu, nema ničeg novog u vezi sa promocijom ili objavljivanjem pesme “God Save The Queen”, na bilo koji način.

Da podsetimo, članovi Sex Pistolsa potpisali su 1998. ugovor prema kome o pravima odlučuju većinom glasova, na šta se pozvao i sud tokom prošogodišnjeg procesa koji su bivši bubnjar Pol Kuk i gitarista Stiv Džons pokrenuli protiv Lajdona, jer nije hteo da odobri korišćenje pesama legendarnih pankera za biografsku seriju “Pistol” u režiji Denija Bojla.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime