“Semov sin” nije bio usamljeni ubica… Netflixov serijal “Sons Of Sam: A Descent Into Darkness” menja istoriju?

0
625
Oglasi
David Berkowitz/Photo: Netflix printscreen
David Berkowitz/Photo: Netflix printscreen

Netflix je objavio trejler za najnoviju dokumentarnu seriju “Sons Of Sam: A Descent Into Darkness” koja će se baviti ubistvima Dejvida Berkovica iz drugačijeg ugla. Lov na Sema potresao je Ameriku sedamdesetih godina, ali je priča ostala zaboravljena, sve dok se Netflix nije zainteresovao da je opet oživi.

Novinar i autor knjige “Ultimate Evil ” Mauri Teri verovao je da Dejvid nije mogao da bude jedini krivac za počinjena zlodela, već da su zločini deo satanističkog kulta.

“Sons Of Sam” uključivaće vesti iz vremena ubistava, intervjue sa osobama bliskim istrazi, kao i Terijeve istražne nalaze i svjedočenja.

Režiser je Džošua Zimn kojem ova tematika nije nepoznanica, sudeći prema njegovim ranijim ostvarenjima: “Cropsey” (2009) i “Murder Mountain” (2018).

DAVITELJ PERA MITIĆ JE NAJGORI SERIJSKI UBICA SRPSKOG FILMA… DA LI STE ZNALI DA JE NJEGOV LIK ZASNOVAN NA PRAVOM ZLOČINCU KOJI JE HARAO BEOGRADOM

Zimn tvrdi kako je odlučio da se suprotstaviti službenim tvrdnjama vezanim za ubistva “Semovog sina”.

– Istražujući slučaj s mnogo skepse možete da vidite kako su policija, mediji pa čak i javnost zajedno stvorili mit o usamljenom ubici. Možete da shvatite kako se to dogodilo jer je to bilo neverovatno vreme u Njujorku ali jednako tako možete da vidite rupe u istrazi kada su se donosile loše odluke, dokazi su počeli da nestaju i to do šokantnog nivoa. Tome se Mauri suprotstavio ali bez obzira na dokaze koje je imao nije uspeo da uveri javnost u suprotno. Jednostavno nije mogao, sve do sada, da promeni istoriju – smatra Zimn.

Serija na Netflix stiže 5. maja.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime