Satnica koncerta tuareškog benda Tamikrest u bašti Drugstorea

0
280
Oglasi
TamikrestPhoto: press promo
TamikrestPhoto: press promo

Tuareški sastav Tamikrest održaće svoj nastup u Beogradu, 24. juna 2022. godine u bašti kluba Drugstore sa početkom u 21h u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke.

Tamikrest na jeziku tamašeka znači spoj, veza, čvor, koalicija. Članovi grupe dolaze sa različitih meridijana (Mali, Niger, Alžir i Francuska). Želeći da u potpunosti preuzmu svoj tuareški identitet, našli su u pobunjeničkoj muzici Ihumar načine da to izraze.

“Pustinja nas ugošćuje, jezik nas spaja, kultura nas vezuje“.

Kroz poruku svojih pesama, Tamikrest želi da poeziju i kulturu Tamašeka učini dostupnim stanovnicima sveta većeg od prostranstva saharske pustinje.

POBUNJENIČKA MUZIKA PUSTINJSKIH ROKERA… TUAREŠKI SASTAV TAMIKREST PRVI PUT U BEOGRADU

Govoreći o njihovom aktuelnom albumu Tamotait, koji će predstaviti beogradskoj publici, članovi benda kažu:

– Veoma smo ponosni na poslednji album. Naravno, volimo sva naša prethodna izdanja, ali ovaj je poseban jer je nastao iz ogromnog kreativnog procesa i timskog rada. Od samog starta, svako ponaosob je bio veoma posvećen da se stvari urade na pravi način.

Satnica:
20:00 Ulaz
21:00 Tamikrest

Ulaznice se još uvek mogu kupiti na prodajnim mestima Gigstix-a i Tickets-a, odnosno u Zappa Baru (Kralja Petra 41) po ceni od 2100 dinara, a biće dostupne i na samom ulazu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime