“Satana u Beogradu” ili šta je problem s koncertom Batushke u Dorćol Platzu?

0
1043
Batushka/ Photo: Promo
Oglasi

Monah Arsenije Jovanović, iguman manastira Svetog Petra i Pavla kod Mionice, koji narod zove i Manastir Ribnica, putem svojih društvenih mreža uputio je apel da se održi protest tokom koncerta poljske blek metal grupe Batushka koji je zakazan za 23. novembar u Dorćol Platzu.

U svom četrdesetpetominutnom obraćanju na svom YouTube kanalu, pod nazivom “Satana u Beogradu”, monah Arsenije je najpre istakao da je za sam događaj saznao tako što mu je stigla poruka zabrinutog vernika iz Austrije sa sadržinom da stiže “neka satanistička grupa u Beograd“, te zamolio da se o svemu obavesti i sam patrijarh.

Monah Arsenije je u snimku istakao i da, prema njegovim saznanjima, “grupa na sceni vrši svojevrsno skrnavljenje svetinja”, ali i da to nije jedino upozorenje koje je dobio da dolaze “satanisti iz Poljske”. Šta je sve Monah Arsenije rekao,pogledajte u ovom snimku:

Treba istaći da je ovaj bend Batushka samo jedna od dve iteracije i da je ona druga verzija benda već nastupila 1. oktobra u Barutani sa bendom Arkonam, sa kojeg reportažu možete pogledati ovde:.

Mitologija, harmonika, blasfemija i liturgija… Batushka, Arkona i bendovi podrške priredili blek metal spektakl u Barutani

Genezu razdvajanja grupe koja je nekad bila jedno, pročitajte u tekstu koji je Headliner objavio pre nekoliko meseci:

Otkrivamo… Zašto postoje dve Batushke i koja je ona prava?

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime