Samo se foliraju da su “najgori”… Zoster održao sjajan koncert u Botaničkoj bašti

0
750
Zoster - Botanička Bašta 2024 - 28 - foto Nemanja Đorđević
Oglasi

Regionalno popularni bend Zoster održao je dvosatni koncert za pamćenje u rasprodatoj Botaničkoj bašti “Jevremovac” u Beogradu, u organizaciji producentske kuće Long Play.

Mario Knezović i ekipa nošeni na krilima aktuelnog, petog albuma “Najgori” koji su i publika i kritika primili fantastično, izveli su većinu pesama sa ovog izdanja i sjajno ih uklopili sa najpopularnijim numerama starijeg datuma.

Zoster – Botanička Bašta 2024 – 28 – foto Nemanja Đorđević

Raznovrsnost žanrova koju neguje sastav iz Mostara posebnu boju dobije u predivnom ambijentu kakav je u Botaničkoj bašti. Kad se tome doda više puta dokazana ljubav Zostera i beogradske publike, sasvim je očekivano što je atmosfera bila uzavrela od uvodne, još po dnevnoj svetlosti izvedene “Mozak na pašnjak”, što beše peti po redu predstavljen singl sa “Najgoreg”.

Mostarski Zoster predstavio “Najgori” album i već rade na novom…

Nastavilo se uz “Kuda idu svi ti ljudi”, takođe sa novog albuma, da bi se prvi povratak u prošlost desio uz “Sve u svoje vrijeme”. Razlike u reakciji, međutim, nisu bile nijednog trenutka primetne. I staro i novo se horski pevalo, ni dlanovi se nisu štedeli.

Zoster – Botanička Bašta 2024 – 28 – foto Nemanja Đorđević

“Čovjek zvani činjenica” je pesma koja je u poslednje vreme posebno dobro prihvaćena i među obožavaocima i u medijima, pa je euforična reakcija posetilaca bila sasvim prirodna.

“Mozak na pašnjak”, nego šta…. Zoster predstavio novi video singl

Iz pesme u pesmu, u pažljivo probranoj set-listi praznog hoda nije bilo, sve do gromovite završnice zvaničnog dela, gde su se nanizale “Izbjeglica”, “Volio sam te”, “Najgori”, “Gavrilo”, “Bezbolnim palicama” i “Američki film”.

Zoster – Botanička Bašta 2024 – 28 – foto Nemanja Đorđević

Oduševljeni obožavaoci su, naravno, tražili još, a bend je za bis sačuvao još nekoliko laganijih aduta, te je kraj mogao zvanično da bude “odsviran” tek posle “Budi svoj”.

S obzirom na to da Zoster sledeće godine obeležava dve i po decenije postojanja, te povodom jubileja ima razne planove, nema sumnje da se na novi susret sa beogradskom publikom neće dugo čekati.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime