Samalas predstavio euforični “Down There Sessions”

0
266
Oglasi
Samalas/ Photo: Nemanja Đorđevič (promo, Pop Depresija)
Samalas/ Photo: Nemanja Đorđevič (promo, Pop Depresija)

Niški psihodelični tandem Samalas pojačan gostima i u saradnji sa Down There Studiom objavio je prvi live session.

Samalas se na “Down There Sessions” predstavio kao moćan, nadahnut i euforičan bend, koji maksimalno koristi specifičnosti i senzibilitet svih svojih članova u istraživanju zvuka i kombinaciji žanrova, uz energetsku eksploziju i redefinanje kraut-jazza, psihodeličnog roka i bluza.

Bend je odsvirao kompetan debitantski EP na koji je dodato godinu dana pandemijskog života, razne lične drame, akumuliran bes i nepristajanje na činjenicu da je muzika gurnuta na marginu.

Samalas/ Photo: Nemanja Đorđevič (promo, Pop Depresija)
Samalas/ Photo: Nemanja Đorđevič (promo, Pop Depresija)

Samalas se široj javnosti predstavio debitantskim EP izdanjem “MCCLVII” u junu 2020. godine. Prvi i jedini koncert do sada su održali na decembarskom Hali Gali okupljanju u Dragstoru, a aktuelni singl “Babad Lombok” objavili su krajem aprila ove godine.

Dok čekamo obećanu ploču na kojoj će se naći sve objavljene pesme do sada i jedna potpuno nova kompozicija, Samalas predstavlja ovu audio-vizuelnu čaroliju u kojoj su pored kreativnog tandema benda – Vuk Sanovski (gitare, sintovi), i Ci Chea (bubanj, perkusije) – učestvovali i saksofonista Ivan Simić, Janko Džamabas na basu, Miloš Pavlović na električnoj gitari i Uroš Milkić na tereminu.

Ceo session snimljen je u prostorijama novobeogradskog Down There Studija, audio snimatelj bio je Milkić koji je uradio miks i master, kamermani uz njega bili su i Jelena Petković, Nemanja Đorđević i Nikola Stojanović, dok su se post produkcijom bavili Milkić i Andrej Mladenović.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime